Afbeelding
Foto: ONS Nissewaard

Gezellig nazomeren en schoonmaken

Algemeen 126 keer gelezen

Spijkenisse - ONS Nissewaard was afgelopen zaterdag op het winkelcentrum Sterrenhof in Spijkenisse. De meeste bezoekers deden hun wekelijkse boodschappen of gingen langs de bakker, bloemist of speciaalzaak. Het was er gezellig druk. De raadsleden van ONS Nissewaard hadden daarom de nodige aanspraak van het winkelend publiek.

Naast het ophalen van ideeën en suggesties voor de wijk en het nieuwe verkiezingsprogramma (2022), werd er ook gewerkt in het kader van World Cleanup Day. Gewapend met prikstok en vuilniszakken is het plein en de parkeerplaats in twee uur tijd weer een stuk schoner gemaakt. Opbrengst: 2 volle zakken! Meerdere bezoekers vroegen zich af hoe de ergernis van sigarettenpeuken en zwerfafval voorkomen kan worden. Aan het aantal prullenbakken kon het toch niet liggen? Al snel werd de conclusie getrokken, dat het een gewoonte moet worden om je afval en peuken netjes op te ruimen.

Een meisje, die nog op de basisschool zit, herkende de World Cleanup Day. Op school hadden zij met haar klas en een kunstenaar een kunstwerk gemaakt van zwerfafval. Haar vader moest er zaterdag ook aan geloven, want na het gesprekje met ONS ging de familie naar de speeltuin. Met vuilniszakken en prikstokken. Een geweldig voorbeeld van Bottom-up werken aan een mooier Nissewaard.

Komende zaterdag staat ONS-Nissewaard weer op een locatie in Nissewaard. World Cleanup Day of niet, de prikkenstokken en vuilniszakken nemen ze weer mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws