Afbeelding
Foto: Ger den Reijer

Actie tegen uitsluiting en tweedeling

Algemeen 1.274 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdagmiddag was het nog drukker dan gewoonlijk op de Amnesty Internationallaan. Diverse personen stonden met kartonnen borden in de berm langs de weg en lieten aan de voorbijgangers zien waar ze voor staan.

Miranda van Driel, één van de actievoerders vertelt dat men protesteert tegen de tweedeling die in de samenleving ontstaat door het huidige beleid omtrent de controle op inenting tegen Covid-19.

“Mensen worden uitgesloten en er ontstaan onwenselijk situaties.” Miranda haalt het voorbeeld aan van de vader van de bruid, die niet aanwezig mocht zijn tijdens de bruiloft van zijn eigen dochter. Miranda wijst ook op het feit dat er druk wordt uitgeoefend op zorgmedewerkers om zich te laten vaccineren, iets wat in Frankrijk al heeft geleid tot het op non-actief zetten van enkele duizenden zorgmedewerkers. “Dit moeten we in Nederland voorkomen.”

Diverse automobilisten toeteren en steken hun duim op tijdens het voorbijrijden. Fietsers stappen af en maken een praatje. Een enkeling steekt iets anders op dan een duim, dat moet ook worden gezegd.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws