'Het is een heel bijzondere ervaring', vertelt de wethouder met een hele brede glimlach. (Foto: Foto-OK.nl)
'Het is een heel bijzondere ervaring', vertelt de wethouder met een hele brede glimlach. (Foto: Foto-OK.nl) Foto: Foto-OK.nl

Wethouder en voorzitter komen uit de lucht, precies op de middenstip

Algemeen 251 keer gelezen

Geervliet en Heenvliet - Het is plotseling erg druk en wel op een ongebruikelijk tijdstip, op het nieuwe sportpark Guldeland tussen Geervliet en Heenvliet.

Alles en iedereen die maar iets met de voetbalsport in de regio en vooral met de fusieclub GHVV’13 te maken heeft, staat aan het eind van vorige week vrijdagmiddag op het perfect onderhouden sportcomplex. Alleen één persoon ontbreekt vooralsnog volledig. 

Veel geraas
Voorzitter Ad van der Bom is werkelijk in geen velden of wegen te bekennen. Tot kort na 5 uur met veel geraas een helikopter heel laag over Geervliet scheert. Het raadsel wordt daarna al snel opgelost, want met uiterste precisie zet de piloot zijn machine op de middenstip van het hoofdveld. Daaruit stapt de breed lachende wethouder Martijn Hamerslag en natuurlijk ook de nog steeds ontbrekende voorzitter.

Speech
Na een korte sprint over het veld krijgt de voorzitter een microfoon in de handen gedrukt. Hij wil voortvarend met zijn speech beginnen, maar dat wordt volledig overstemd door het geraas van de vertrekkende helikopter.

Fusie
De voorzitter geeft daarna nadrukkelijk aan dat de club niet kan bestaan zonder de vele vrijwilligers, die zich inzetten voor alle klussen. Ook bedankt hij uitgebreid de vele sponsors, die door hun financiële bijdragen ervoor gezorgd hebben, dat er een bijzonder sportcomplex gerealiseerd is. Daarna gaat hij in op de ontstaansgeschiedenis van de club.

Bernisse
Al meer dan 10 jaar geleden werd het de toenmalige gemeente Bernisse duidelijk, dat de diverse voetbalverenigingen gezamenlijk een betere toekomst zouden hebben. De besturen van de clubs uit Geervliet en Heenvliet besloten dan ook om in 2013 te fuseren. Helaas sloten de voetballers uit Abbenbroek zich er niet bij aan.

Compleet sportpark
Het sportcomplex tussen Geervliet en Heenvliet werd met voortvarendheid aangelegd en vierde ‘toevallig’ vandaag ook het eerste lustrum. Er is nu een hoofdveld, twee trainingsvelden en een fraaie kantine met zonnepanelen op het dak. Een pannaveld en een echte speeltuin voor de kinderen completeert het fraaie sportpark Guldemond.

Onrustig
Na het officiële gedeelte konden de belangstellenden een rondleiding over het gehele complex krijgen. Al was er meer belangstelling voor de hapjes en de drankjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws