Foto: Niels Braal
Foto: Niels Braal Niels Braal

Geslaagde Open Monumentendag in de Sint-Catharijnekerk

Algemeen 143 keer gelezen

Afgelopen zaterdag werd door jong en oud volop van de gratis acrobatische voorstellingen tijdens Open monumenten in Brielle genoten.

De familievoorstelling in de Sint-Catharijnekerk was spectaculair. Aan het begin van de voorstelling stelde interviewer Nathalie Lemmen van Serendipity Projecten enkele vragen aan de artiesten. Daarna begon het trio aan hun adembenemende acrobatische toeren in de bijzondere setting van de Brielse Dom: de dame van het trio vloog door de lucht, terwijl de twee mannen haar steeds weer op het nippertje wisten op te vangen. In de gymzaal in de Trompstraat genoten kinderen vanaf 7 jaar met hun familie van het internationaal vrouwelijk circuscollectief Trenina. In het kerkje in de Kerkstraat konden de kleinste kinderen naar een voorstelling over alleen zijn en thuis komen en bij de Sloepenloods speelde theater Gajes een boeiende voorstelling over het belang van menselijk contact, zeer toepasselijk in de huidige tijd. Het maakte veel indruk. Bovendien wist het publiek ook de open monumenten, zoals Boerderij De Onderneming in Zwartewaal, goed te vinden.

André Kok van Kunst en Cultuur Brielle kijkt met een goed gevoel op de dag terug: ‘Ons doel met Stichting Kunst en Cultuur Brielle is om mensen te laten proeven van cultuur en natuurlijk het lokale erfgoed. Acrobatiek met een verhaal in een mooie setting heeft een zekere schoonheid en daarmee raak je mensen. Dat is heel belangrijk, juist in vreemde tijden als deze. Het brengt je bij waar het eigenlijk allemaal om gaat; het nu-moment, inspiratie en ontspanning. En dat is deze Open Monumentendag weer gelukt’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws