Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Opruimers Hellevoet maken een frisse start!

Algemeen 184 keer gelezen

Hellevoetsluis - Na een welverdiend zomerreces is Opruimers Hellevoet er weer klaar voor om de knijper en vuilniszak op te pakken. Ze starten met nieuwe raapacties van zwerfvuil in de natuur en leefomgeving van Hellevoetsluis. Alhoewel, er zijn in de zomerperiode ook opruimers geweest, die onverbiddelijk en enthousiast door zijn gegaan met opruimen!

De werkwijze van Opruimers Hellevoet blijft als van ouds. Het is een groep van gedreven vrijwilligers, die regelmatig op pad gaan om de natuur en woonomgeving te bevrijden van het zwerfvuil. Meehelpen aan het wegruimen van zwerfvuil is geheel vrijwillig. Op Facebook laten ze weten wanneer er in groepjes geraapt gaat worden. Aanmelden mag dan, voor de inschatting van de taart en koffie, maar is geen verplichting.

Minder zwerfvuil op straat
De effecten van het zwerfvuilrapen over het afgelopen jaar zijn duidelijk zichtbaar. Er ligt veel minder zwerfvuil op straat, maar er blijft desondanks toch nog genoeg te doen, hoor! Wel valt op, dat de invoering van het statiegeld invloed heeft op daling van weggegooide petflesjes. Hopelijk gaat dat volgend jaar ook met de blikjes gebeuren als ook daar het statiegeld op komt.

De ambitie van Opruimers Hellevoet blijft om Hellevoetsluis 100% schoon te krijgen. Dat kunnen Opruimers Hellevoet niet alleen. Ze zullen de aankomende tijd inzetten op bredere bewustwording onder de inwoners van Hellevoetsluis, op contacten leggen met scholen over educatieve programma’s en actieve raapacties, signalering naar gemeente, Push en Verhey Groenvoorziening van hotspots van afval en op verhoging van het aantal vrijwilligers die mee willen helpen. Opruimers Hellevoet zit dus nog boordevol plannen. Daarom zoeken ze nog betrokken vrijwilligers, die zich willen inzetten op één of meerdere activiteiten. Zie je het rapen niet zo zitten, dan zou je op ander gebied, zoals voorlichtingsactiviteiten, kunnen helpen. Wil je hierover meer informatie stuur dan een mail naar Opruimershellevoet@gmail.com of bel met Hans Vrijenhoek op 06-55328383. 

Doe je mee? Vanaf oktober gaat Opruimers Hellevoet op de eerste vrijdag van de maand een extra en dan wijkgerichte opruimochtend houden. Iedere maand wordt een wijk uitgekozen, die extra aandacht verdient. Ze doen daarbij een beroep op alle buurtbewoners om mee te helpen rapen. Maar iedereen is van harte welkom! De eerste Wijkopruimactie is op vrijdag 1 oktober vanaf 9.30 uur. De wijk en verzamelplaats van waaraf wordt geruimd ziet u in Groot Hellevoet van die week en op Facebook van Opruimers Hellevoet. Komt u ook?

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws