Prokind en VCPO bestuurders Menno van Riel en Maarten Groeneveld tekenen intentieverklaring met op de achtergrond toezichthouders Joost Mayer en Ton Scheffers.
Prokind en VCPO bestuurders Menno van Riel en Maarten Groeneveld tekenen intentieverklaring met op de achtergrond toezichthouders Joost Mayer en Ton Scheffers. Foto: PR

Prokind en VCPO: nog geen fusie, maar wel samen door

Algemeen 841 keer gelezen

Nissewaard - De Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs Spijkenisse (VCPO) en de stichting voor Openbaar onderwijs Prokind Scholengroep zijn nog niet gefuseerd, maar blijven de samenwerking zoeken. Voor de zomervakantie werd door bestuur en toezicht van beide onderwijsinstellingen de intentie voor een blijvende samenwerking bekrachtigd. Prokind en de VCPO zijn vastberaden zich samen sterk maken voor kwalitatief onderwijs voor de kinderen in Spijkenisse.

Na het niet doorgaan van de bestuurlijke fusie begin 2021 was de teleurstelling groot bij beide organisaties. ‘We hebben de tijd genomen om ons te bezinnen over de volgende stappen en blijven de gezamenlijke koers voortzetten. De steun hiervoor in de organisaties is er’, zeggen bestuurders Menno van Riel en Maarten Groeneveld. 

De wethouder Onderwijs van de gemeente Nissewaard, Wouter Struijk, is blij met de intentie van de twee schoolbesturen om samen te blijven werken. ‘Het belang van kwalitatief goed onderwijs voor onze kinderen is hierin leidend voor het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast heeft het college een formele verantwoordelijkheid in het borgen van het openbaar onderwijs in de gemeente Nissewaard. Het is goed om te zien dat beide besturen, omwille van de kinderen in Spijkenisse, willen samenwerken’, aldus de wethouder. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws