Afbeelding

Probaro opent seizoen met fanatieke vlotbouwers

Algemeen 272 keer gelezen

Rockanje - Na een jaar zonder vlotbouwers vanwege corona, mocht het weer. Voor de 14e keer stond het vlotvaren weer als seizoen opener op het Probaro programma. Vorige week woensdag waren de weergoden hen zeer goed gezind en dat was te merken aan de opkomst; bijna 50 kinderen stonden te springen om vol enthousiasme een vlot te bouwen op het speelveld aan de Morelstraat.

Met de beschikbare materialen, pallets beschikbaar gesteld door Praxis Oostvoorne en Welkoop Rockanje, verschillende maten binnenbanden van zeer groot tot klein en materiaal geleverd door Bounce & More, zoals palen, 200 liter vaten en touw, konden de kinderen verdeeld over 8 teams een vlot bouwen. Het is voor de kinderen altijd weer de vraag; wat ga ik gebruiken vaten of autobanden. Het maken van een vlot vergt een zeker inzicht hoe blijft alles bij elkaar. Na twee uur ijverig bouwen en met de nodige aandacht aan het mooi optuigen, waren de vlotten klaar en kon van de welverdiende lunch, aangeboden door Plus Slingerland worden genoten.

Om 13:00 klonk het startschot voor de eerste twee teams. Het wegkomen van de kant was voor menig vlot het lastigste. Hoe blijf ik zitten op het wiebelige vlot vroegen veel kinderen zich af. Met als gevolg een plons in het water al voor het start signaal. De wilgentakken van de boom aan de kant maakten de start er ook niet makkelijker op. Al met al een bijzonder geslaagde dag die werd afgesloten met een welverdiend ijsje..

De uitslag van de zeer geslaagde dag was als volgt:

Prijs Beste Bouwers: Team Super Donut

Prijs Mooiste Vlot: Team Holland Vlot

Prijs Snelste Vlot: Team De Pro’s met 6:20

Tweede tijd was voor Team Drie Musketiers met 8:18

Derde tijd was voor Team River Raft met 10:02

Vierde tijd was voor Team De Drones met 14:55

Teams Bob de Bouwer en Piraten Gamers haalden helaas de finish niet

Voor ieder deelnemer was er ook een herinneringsvaantje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws