Afbeelding

Gospelconcert in de Catharijnekerk groot succes!

Algemeen 196 keer gelezen

Brielle - Brielle Blues organiseerde in samenwerking met de Culturele Commissie Sint-Catharijne afgelopen zaterdagmiddag een gospelconcert met het Elijah Gospel & Soul Choir.

Het was een bijzondere dag voor de Stichting Brielse Bluesdag. Een gospelconcert in de Catharijnekerk. Waar met spanning naar uitgekeken werd en gehoopt op het maximaal toelaatbare aantal bezoekers, werd een heerlijke middag. Twee concerten van 45 minuten om te voldoen aan de covid-19 voorwaarden van 125 bezoekers op 1,5 meter per concert. Wat een positieve energie straalde het koor uit en dit brachten ze over op vele bezoekers. 

Tijdens beide concerten werd het in grote getale opgekomen publiek in vervoering gebracht. Stil zitten kijken werd gaande de concerten steeds moeilijker. Het enthousiasme van de koorleden, haar dirigent en de muzikale leider vloeide de kerk door en er werd meer bewogen dan alleen met ritmische voetbewegingen. Traditionele Gospelsongs, soulvolle nummers waarvan sommige met een Bluesy randje, wisselde elkaar in hoog tempo af. Het werd duidelijk dat niet alleen het publiek weer toe was aan muziek, maar ook de koorleden en haar begeleiding.

De 45 minuten vlogen voorbij. Tijdens de traditionele toegift werd het voor de organiserende vrijwilligers duidelijk dat dit initiatief niet eenmalig zou worden. Gewapend met lovende kritieken voor het koor en de organisatie lijkt de gospel in samenwerking met de kerk een plaats op te eisen bij de organisatie van Brielle Blues 2022, aldus Marcel Oranje, voorzitter van Stichting Brielle Blues, die vol trots terugkijkt op een zeer geslaagde muzikale dag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws