Afbeelding

Studenten ontwerpen parkeeroverkapping winkelcentrum

Algemeen 200 keer gelezen

Hellevoetsluis - Studenten van het Techniek College Rotterdam presenteerden op 9 juli het resultaat van hun studieopdracht aan wethouder Peter Schop van de gemeente Hellevoetsluis. 

De opdracht bestond uit twee duurzame onderwerpen: Een ontwerp voor een circulair woonzorgcentrum én een ontwerp voor parkeeroverkappingen in Hellevoetsluis.

Het Techniek College Rotterdam benaderde begin dit jaar de gemeente Hellevoetsluis met de vraag naar een leuke opdracht over verduurzaming. Daar werkte de gemeente Hellevoetsluis graag aan mee. Het past bij de ambities van de gemeente voor verduurzaming, maar ook bij de wens om studenten te helpen met stages en opdrachten. Samen met CuraMare is een opdracht bedacht waar de studenten mee aan de slag zijn gegaan.

Woonzorgcentrum
Het eerste deel van de opdracht bestond uit het ontwerpen van betaalbare en circulaire woonappartementen boven het zorgcentrum van CuraMare aan de Vliet. Daarnaast bieden de studenten materialenlijsten aan, waardoor CuraMare en de gemeente eenvoudig kunnen kiezen welke gevelbekleding of andere afwerkingsmaterialen ze willen toepassen. Slim, want circulair betekent ook flexibel en modulair ontwerpen met demontabele materialen die eenvoudig te vervangen zijn.

Parkeeroverkappingen
Ook vroeg de gemeente Hellevoetsluis het studententeam om parkeeroverkappingen te ontwerpen. Deze zouden als zonnehotspot in Hellevoetsluis bij het winkelcentrum De Struytse Hoeck geplaatst kunnen worden. De panelen op de overkappingen moeten voldoende stroom opwekken om elektrische auto’s op te laden en de omgeving van groene energie te voorzien. Een heel duurzame oplossing.

Design
Wethouder Peter Schop reageert positief op het eindresultaat dat de studenten van het Techniek College presenteren. “Ik heb bewondering voor de manier waarop de studenten in deze periode deze studieopdracht hebben opgepakt. En het eindresultaat mag er zijn: vernieuwende en duurzame ontwerpen, die er nog eens aantrekkelijk uitzien ook. Ik vind het wel de moeite waard om te onderzoeken of het ook uitvoerbaar is. Interessant om het onderdeel parkeren bijvoorbeeld ter sprake te brengen in onze overleggen met winkelcentrum De Struytse Hoeck.”

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws