Afbeelding
Afb. Rijkswaterstaat

Start renovatie A15 Suurhoffbrug

Algemeen 1.577 keer gelezen

Van vrijdagavond 25 juni 21.00 uur tot maandagochtend 28 juni 2021 05.00 uur is de A15 Suurhoffbrug in beide richtingen volledig afgesloten voor autoverkeer. Tijdens de afsluiting wordt de oude Suurhoffbrug voorbereid voor een grootschalige renovatie en wordt de nieuwe, tijdelijke brug aangesloten op de rijstroken van de A15.

Tijdens de weekendafsluiting moet autoverkeer in beide richtingen rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 tot 30 minuten. Gele borden leiden het verkeer om via de N218, N57 en N496. Fietsers ondervinden geen hinder van de afsluiting, zij kunnen gebruik blijven maken van het fietspad over de nieuwe Suurhoffbrug.

Omleidingen voor autoverkeer tijdens de afsluiting van de A15 Suurhoffbrug van vrijdag 25 juni 21.00 uur tot maandag 28 juni 05.00 uur. Het reguliere wegverkeer wordt omgeleid via de N57, N218 en N496. 

Vanaf maandag 28 juni: gewijzigde situatie en hinder richting Maasvlakte
Vanaf maandag 28 juni 05.00 uur rijdt het verkeer richting Rotterdam volledig over de nieuwe Suurhoffbrug. De oude brug wordt dan gerenoveerd. Tot vrijdag 20 augustus is er daarom slechts één rijstrook beschikbaar voor verkeer richting Maasvlakte en Oostvoorne. Rijkswaterstaat verwacht hierbij oponthoud dat tijdens de ochtendspits kan oplopen tot 30 minuten.


 

Afb. Rijkswaterstaat


Afb. Rijkswaterstaat

In de nieuwe situatie (vanaf maandag 28 juni) rijdt verkeer richting Maasvlakte over de oude Suurhoffbrug en verkeer richting Rotterdam over de nieuwe Suurhoffbrug. Tot eind augustus is er in verband met renovatiewerkzaamheden minder capaciteit op de oude brug voor verkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne.

Drie weekenden afsluiting richting Maasvlakte
Eind juli is de Suurhoffbrug eerst 2 nachten gedurende enkele uren afgesloten voor autoverkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne. Vervolgens is de Suurhoffbrug in augustus en september 3 weekenden afgesloten voor autoverkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur:

- van vrijdagavond 6 tot maandagochtend 9 augustus
- van vrijdagavond 20 tot maandagochtend 23 augustus
- van vrijdagavond 24 tot maandagochtend 27 september

Het reguliere autoverkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne wordt in deze weekenden omgeleid via de N57, N218 en N496. Eind september is de renovatie afgerond en is er – naast beperkte hinder bij toekomstige inspecties en onderhoud – geen verkeershinder meer. 

Vervanging en Renovatie
Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. De Suurhoffbrug is 1 van de 13 bruggen in Zuid-Holland die aangepakt wordt. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Ook zijn ze door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom worden ze nu vernieuwd. Voor deze omvangrijke klus maken we zo veel mogelijk gebruik van slimme en duurzame technieken. Op die manier vernieuwen we de infrastructuur voor de komende generaties, en kunt u ook in de toekomst vlot, veilig en duurzaam van A naar B.

Veiligheid voorop tijdens wegwerkzaamheden
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A15 Suurhoffbrug
Kijk op de projectpagina A15: renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug voor meer informatie over de Suurhoffbrug. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws