Afbeelding

Winnaar HackShield gehuldigd door burgemeester en wijkagent

Algemeen 254 keer gelezen

Westvoorne - Donderdag 17 juni was het zover. De uiteindelijke winnaar van HackShield, de 12 jarige speler CyberSimone uit Rockanje, werd door burgemeester Peter de Jong en wijkagent Rob Pietjouw gehuldigd tot Junior Cyber Agent van de gemeente Westvoorne.

Al eerder werden de kinderen die in de top 3 stonden door de burgemeester en de wijkagent verrast met een certificaat en een tas vol prijzen. Ook toen stond CyberSimone al bovenaan in de scorelijst. Nu mag ze zich de uiteindelijke winnaar van het spel noemen. CyberSimone werd donderdag ontvangen op het gemeentehuis door de burgemeester en de wijkagent en kreeg een prijzenpakket waaronder een tegoedbon voor een sportactiviteit. Ook mag CyberSimone samen met alle prijswinnaars van de deelnemende gemeenten volgende week naar de Meet&Greet met de beroemde politiehond Bumper.

HackShield Junior Cyber Agent word je niet zomaar. De kinderen zijn hiervoor opgeleid via de game HackShield. Door het spelen van dit spel leren kinderen online gevaar herkennen en voorkomen. Ook leren zij hoe ze anderen hiertegen kunnen beschermen, zoals hun opa, oma of ouders.

Het spel gaat door
Inmiddels spelen 58 kinderen in Westvoorne het spel HackShield. De politie en burgemeester zijn blij met alle jonge Cyber Agents. ‘Geweldig dat er zoveel enthousiaste spelers zijn in Westvoorne! Dit betekent dat veel kinderen zichzelf en hun ouders of grootouders kunnen beschermen tegen digitale misdaden’, aldus burgemeester Peter de Jong.

Ondanks dat er nu een winnaar is gaat het spel door. Kinderen kunnen zich dus nog steeds aanmelden en doorspelen op www.joinhackshield.nl. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents des te veiliger is de gemeente!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws