Afbeelding
Wil van Balen

Blauwe Vlag voor Quackstrand en drie havens

Algemeen 302 keer gelezen

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend op 127 jachthavens en 56 stranden.

In Hellevoetsluis hebben de jachthavens van WSV Haringvliet , WSV Kanaalhaven alsmede Marina Cape Helius dit jaar de Blauwe Vlag ontvangen. Ook aan het Quackstrand kan de Blauwe Vlag heel 2021 wapperen.

Kwaliteit zwemwater
De Blauwe Vlag stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het zwemwater op de stranden. De kwaliteit van het zwemwater wordt gemeten aan de hand van bacteriële bemonstering van E-coli en Intestinale Entrococcen. De Blauwe Vlag werkt met hetzelfde systeem als de EU-landen volgens de Nieuwe Richtlijn Zwemwaterkwaliteit.

De zwemwaterkwaliteit kan verschillende classificaties hebben: uitstekend, goed, aanvaardbaar en slecht. Wil je een Blauwe Vlag erkenning ontvangen, dan moet de kwaliteit in de klasse uitstekend vallen.

Het zwemwater wordt regelmatig bemonsterd. De resultaten van deze bemonstering kunt u lezen op de website zwemwater.nl.

Hier zien we bijvoorbeeld dat de kwaliteit van het strandje bij de Hellevoetse Vuurtoren de laatste vier jaar uitstekend is geweest.

Blauwe Vlag internationaal
De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de kandidaten nog aan de vereisten voldoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws