Peter van der Velden stelt dat hij altijd in de gemeente heeft gewoond, zoals een raadslid verplicht is.
Peter van der Velden stelt dat hij altijd in de gemeente heeft gewoond, zoals een raadslid verplicht is. Foto: Madeleine de Haas.

Strafrechtelijk onderzoek naar burgemeester

Politiek 402 keer gelezen

Spijkenisse - Peter van der Velden, fractievoorzitter van de Volkspartij Nissewaard, heeft zijn advocaat opdracht gegeven om de officier van justitie te vragen een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar burgemeester Van Oosten.

De reden voor dat onderzoek is de woonplaatscontrole die vorig jaar in opdracht van de burgemeester heeft plaatsgevonden, naar aanleiding van signalen dat Van der Velden niet in Nissewaard zou wonen.

Van der Velden wil met grote stelligheid bevestigen dat hij gewoon in zijn appartement in Spijkenisse woont en dat dat sinds zijn intrek in dat appartement niet anders geweest is. De burgemeester heeft nu laten weten dat er geen vervolg gegeven wordt aan het adresonderzoek, maar dat er nog steeds twijfels zijn. Waar die twijfels op gebaseerd zijn, wordt niet aangegeven en dat ervaart Van der Velden als zeer beschadigend en zeer kwetsend. Met het strafrechtelijk onderzoek wil hij rehabilitatie, maar ook voorkomen dat anderen voor verrassingen komen te staan.

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws