De heer R.G.M. Groeneweegen
De heer R.G.M. Groeneweegen Foto: Madeleine de Haas

Lintjesregen in Nissewaard

Algemeen 1.372 keer gelezen

Tien inwoners van Nissewaard hebben tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke onderscheiding gekregen. 

Negen van hen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Groeneweegen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De gedecoreerden zijn:

Richard Gerardus Maria Groeneweegen
Actief in de zorgsector en initiatiefnemer van de Stitching Beheer Merula Boerderijen die als doel heeft het aankopen van monumentale, streekeigen boerderijen en deze te verbouwen tot zorgboerderijen. De heer Groeneweegen is o.a. betrokken bij de boerderij aan de Haasdijk in Zuidland, woonboerderij Westenrijck en het medisch kinderdagverblijf in voormalig hotel Blessing.

Margaretha Elisabeth Maria Veldhuijsen
Vanaf 1967 actief als vrijwilligster bij de Parochie HH. Nicolaas Pieck en Gezellen. Organiseert allerlei vieringen en verricht hand- en spandiensten bij allerlei activiteiten. Ruim 20 jaar lang school assistent en concierge geweest bij de RVKO, veel activiteiten georganiseerd voor Basisschool de Wegwijzer en sinds 2012 actief bij Halloween Team Waterland.

Jan Willen Zevenbergen
Ruim 35 jaar terreinbeheerder en bestuurslid geweest bij volkstuinvereniging De Esch. Vervolgens jaren dezelfde taken uitgevoerd bij de volkstuin in Groenewoud. De groente die op de eigen tuin verbouwd worden, worden gebruikt bij het BuurTerras waar de heer Zevenbergen vanaf 2013 vrijwilliger is. Daarnaast ondersteunt hij als vrijwilliger de dagbesteding van Humanitas.

Hendrika Jacobje de Jong-Krouwel
Vrijwilligster bij de SWO, taalmaatje bij het Gilde en actief binnen de wijkgemeente De Brug. In het verleden op verschillende gebieden actief geweest als vrijwilligster, tegenwoordig betrokken bij de Kliederkerk Spijkenisse en vrijwilligster bij Argos, waar o.a. de kerkdienst georganiseerd wordt.

Anna Maria Jansen
Sinds 2000 vrijwilligster en gezinsbegeleidster bij Humanitas Home-Start. Wekelijks worden gezinnen bezocht die hulp nodig hebben bij het regelen van praktische zaken. Altijd bereid om informatie over Home-Start te geven op een markt of in een buurthuis.

Jan Lambertus Roest
Actief geweest als leraar zondagsschool en jeugdouderling op wijkgemeente De Brug. Tegenwoordig actief voor alle wijkgemeenten binnen de Protestante gemeente Spijkenisse in allerlei functies. Als Kerkrentmeester heeft hij ervoor gezorgd dat de gebouwen in goede staat verkeren.

Adriaan Fase
Vrijwilliger bij VV Spijkenisse en betrokken bij de organisatie van de Zuid-Hollandse Eilanden Tour.

Augustina Theodora Hoffmann
In het verleden actief geweest als begeleidster bij Jeugdland Rotterdam, lid ouderraad De Meteoriet en redactielid en medewerkster bij radio Tokeh. Op dit moment bestuurslid bij Kota Paku en ondersteunend lid bij de Federatie Spijkenisse Samen.

Judith Schell-Pronk
Ruim 20 jaar gezinsbegeleidster bij Humanitas Home-Start. Minimaal vijf uur per week worden gezinnen ondersteund bij de opvoeding van hun kinderen.

Anna Jantina Augustina Uijtendaal-Döll
Actief geweest binnen de Vrouwenbond afdeling Spijkenisse. Gedurende 20 jaar een wezenlijke bijdrage geleverd aan de emancipatie van vrouwen. Ruim 36 jaar vrijwilligster geweest bij de SWO, waar diverse projecten zijn opgestart waaronder het volkdansen en de vertelgroep Aardappelen met Sambal.

Burgemeester Van Oosten heeft vandaag met de bakfiets alle gedecoreerden thuis bezocht en hen de versierselen overhandigd.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Mevrouw J. Schell-Pronk
De heer A. Fase
Mevrouw A.J.A. Uitendaal-Döll
De heer J.L. Roest
De heer J.W. Zevenbergen
Mevrouw M.E.M. Veldhuijsen
Mevrouw A.M. Janse
Mevrouw H.J. de Jong-Krouwe
Mevrouw A.T. Hoffmann-Antonio
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws