Afbeelding

Bestrating Natuurboulevard in Oostvoorne afgerond

Algemeen 346 keer gelezen

Oostvoorne - De afgelopen weken is hard gewerkt aan de Natuurboulevard in Oostvoorne. De bestrating is nu klaar. Afgelopen donderdag legde wethouder De Graad symbolisch de laatste steen en nam namens de gemeente een boom in ontvangst. Dit sluit goed aan bij het duurzame karakter van de werkzaamheden. Door gebruik te maken van emissievrije machines, voertuigen en gereedschap waren er zo min mogelijk gevolgen voor het Natura 2000 gebied.

In maart startte de aanleg van de Natuurboulevard in het natuurgebied Duinen van Oostvoorne. De Natuurboulevard loopt vanaf de parkeerplaats aan het einde van de Strandweg tot aan het fietspad op de Boulevard. De bocht van de Zeeweg naar de Strandweg vormt de entree.

Afgelopen jaar werd de trap naar het Groene Strand al vernieuwd. Bovenaan de trap ligt nu een nieuw plein dat uitkijkt over het Groene Strand. Vanuit het plein loopt een wandelpad naar de Koepel Zeeburg. De parkeerplaats aan het einde van de Strandweg is voorzien van een nieuwe palenrij en het plateau ter hoogte van de kruising Strandweg en Duinlaan is vernieuwd. Op de Strandweg dragen twee plateaus met markering bij aan de verkeersveiligheid.

Aankleding gebied

Er volgen de komende maanden nog enkele werkzaamheden om de Natuurboulevard af te ronden. Het nieuwe plein wordt voorzien van bankjes, fietsenrekken en een reling. Bij het recreatiestrand worden, in samenwerking met het Recreatieschap Voorne-Putten, fietsenrekken en een nieuw informatiebord geplaatst. Tot slot worden in samenwerking met Stichting Het Zuid-Hollands Landschap nieuwe informatieborden geplaatst op het plein en bij het parkeerterrein aan het einde van de Strandweg. Het project wordt afgesloten met een nieuw welkomstbord bij de entree.

Kwaliteitsimpuls Oostvoornse Meer

De Natuurboulevard is onderdeel van het project Kwaliteitsimpuls Oostvoornse Meer. Doel van dit project is om toerisme en recreatie in het gebied een extra impuls te geven. De afgelopen jaren is de noordoever opgeknapt. Aan de zuidoever van het Oostvoornse Meer is de uitvoering in volle gang. Het project Kwaliteitsimpuls Oostvoornse Meer wordt financieel mogelijk gemaakt door Port of Rotterdam en de Provincie Zuid-Holland.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws