De unieke Brielsche Klokkenwijn is niet alleen heerlijk om te drinken, maar uiteraard ook leuk om als typisch Briels cadeau weg te geven.
De unieke Brielsche Klokkenwijn is niet alleen heerlijk om te drinken, maar uiteraard ook leuk om als typisch Briels cadeau weg te geven.

Actie ‘Brielsche Klokkenwijn’ van het BKG

Algemeen 503 keer gelezen

Brielle - Het Briels Klokkenluidersgilde is druk bezig met het uitwerken van de plannen voor de viering van 450 jaar vrijheid in 2022 en heeft om de laatste financiële eindjes rond te krijgen een unieke ‘Brielsche Klokkenwijn’ laten bottelen.

Wat gaat het gilde tijdens de feestelijkheden doen? In het weekend van 1 april zal onderaan de toren van de Catharijnekerk een luidklok worden gegoten, precies zoals dat 450 jaar geleden en honderden jaren daarvoor ook al gebeurde. Het zal een spectaculair gezicht zijn wanneer door klokkengieterij Simon Laudy het kokendhete tot 1100 gr verhitte brons in de met zilverzand gevormde mal wordt gegoten. Uiteraard worden daarbij alle veiligheidsvoorschriften in acht genomen. Deze zesde, zogenaamde ‘vrijheidsklok’ zal een harmonieuzer samenspel van de luidklokken van de Sint-Catharijnetoren mogelijk maken. De gieting wordt opgeluisterd door de zang en muziek van een monnikenkoor begeleid door een mobiele beiaard.

Dit alles is mogelijk gemaakt dankzij giften van onder andere het DeltaPort Donatiefonds, Stichting Het Merula Weeshuis, de gemeente Brielle en de inzet van de leden van het Briels Klokkenluidersgilde. Het benodigde bedrag is bijna bereikt. Bijna.., maar nog niet helemaal. Daarom is het BKG gestart met de verkoop van een mooie witte en rode Brielsche klokkenwijn die het zelf heeft laten bottelen. De wijn matcht goed bij raasdonders met spek of bij vis- of vleesgerechten en is niet alleen heerlijk om te drinken, maar ook leuk om als typisch Briels cadeau weg te even. Een groot aandeel in het ontwerp voor het bijzondere Brielse etiket had klokkenluider en goochelaar Jannes de Bruijn, die naast deze kwaliteiten ook nog eens grafische ontwerpvaardigheden heeft.

Er is keuze uit een witte levendige, droge en fruitige Sauvignon Blanc of een soepele, zachte rode Merlot met veel rijp fruit in de geur, zoals bessen, kersen en bramen en vol van smaak, kort afgerijpt op eiken. De wijn kost € 40,-- per doos van 6 flessen.

Hoe kunt u de wijn bestellen?
U kunt in het bezit komen van deze unieke flessen klokkenwijn door een mail te sturen naar Thea Pennings: theapennings@gmail.com of Willem Rikken: wrikken@gmail.com. In deze mail vermeldt u hoeveel dozen wijn u wilt en van welke soort. Het is ook mogelijk een doos met 3 flessen witte en 3 flessen rode wijn te bestellen.

U maakt uw bestelling definitief door overmaking van het totale bedrag naar Bankrekening: NL43 RBRB 0706 5949 83 t.n.v. Briels Klokkenluiders Gilde. De wijnen worden bij u thuis afgeleverd, maar afhalen is uiteraard ook mogelijk.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws