Afbeelding

Vlaggen bij voormalig stadhuis aan Koningin Julianaplein tijdens Koningsdag en op 4 en 5 mei

Algemeen 224 keer gelezen

Spijkenisse - Het uitsteken van de Nederlandse vlag op Koningsdag en op 4 en 5 mei gebeurt dit jaar eenmalig bij het voormalig stadhuis aan het Koningin Julianaplein in Spijkenisse en niet voor het huidige stadhuis van Nissewaard aan de Raadhuislaan. In verband met werkzaamheden voor de ingang van het stadhuis is het vlaggen hier dit jaar niet mogelijk.

Voor het uitsteken van de Nederlandse vlag vanaf rijksgebouwen geldt een algemene vlaginstructie, die door de minister-president wordt uitgevaardigd. De instructie werd in 1981 vastgesteld en voor het laatst gewijzigd in 2009 naar aanleiding van de viering van Veteranendag.

De instructie geldt voor het uitsteken van de vlag van de gebouwen van de Rijksoverheid. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzoekt provincies, gemeenten en andere overheden zich bij deze vlaginstructie aan te sluiten. De instructie maakt een onderscheid tussen uitgebreid vlaggen, vanaf alle rijksgebouwen en beperkt vlaggen, alleen vanaf de hoofdgebouwen. Voor particulieren en instellingen en bedrijven bestaat er geen vlaginstructie, maar hen wordt verzocht de vlaginstructie voor rijksgebouwen te volgen.

De vlaginstructies zijn te vinden op https://www.koninklijkhuis.nl/onderwerpen/koninklijke-vlag/vlaginstructie..

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws