De welpen hopen dat de bloemen die na ijsheiligen worden gezaaid veel bijen naar het prachtig opgeknapte bijenhotel zal lokken.
De welpen hopen dat de bloemen die na ijsheiligen worden gezaaid veel bijen naar het prachtig opgeknapte bijenhotel zal lokken.

Welpen leren waarom we zuinig moeten zijn op de natuur

Algemeen 114 keer gelezen

Hellevoetsluis - “Kijk, een rups!”, roept een welp bij het opruimen van de kruidentuin in de Natuurspeeltuin. Andere welpen komen meteen kijken en pakken de rups voorzichtig op om ‘m op een veilige plek te zetten waar voldoende te eten is. “Daar komt een vlinder uit”, zegt een andere welp. 

Al weken kijken welpen van de Voornse Trekkers Horde actief naar alle dieren die in de natuur om ons heen leven. Waar leven ze en wat eten ze? De welpen hebben namelijk enthousiast meegedaan met een natuurproject van Scouting Limburg waar landelijk 1700 kinderen aan mee deden. In samenwerking met IVN is een spannend avontuur bedacht dat Victor Vuurvlieg beleefde in zijn strijd tegen de Bende van de Groene Hand. Samen met Victor Vuurvlieg leerden de welpen dat we zuinig moeten zijn op de bomen en planten. Die zorgen niet alleen voor zuurstof in de lucht maar daar wonen heel veel kleine dieren. De insecten hebben een plek nodig en daar kunnen we allemaal bij helpen. Niet zomaar groen vervangen voor beton, roepen de kinderen nu stellig. Ja, deze kinderen hebben veel geleerd van Victor Vuurvlieg. Als afsluiting gingen ze zaterdag 3 april de handen uit de mouwen steken in de Natuurspeeltuin van Stichting Anders Spelen. Ze hebben vuil verzameld, oude takken weggedragen en is het bijenhotel weer helemaal opgeknapt. Ze hebben ook nog heel veel bloemzaadjes geschonken aan de Natuurspeeltuin. De donatie van Rotaryclub Voorne Putten voor materialen voor deze mooie klus is goed besteed. Gelukkig was er ook nog tijd voor een heerlijke marshmallowlunch bij een kampvuurtje, want dat is wat deze jonge scouts ook graag doen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws