Binnenkort gaat de schaar in de lange haren van Elin.
Binnenkort gaat de schaar in de lange haren van Elin.

Elin (9) doneert haar lange haren voor Stichting Haarwensen

Algemeen 438 keer gelezen

Hellevoetsluis - De 9-jarige Elin Boutkan heeft prachtige lange haren. Over enkele weken loopt ze er echter bij met een kort koppie. Waarom?

Elin wil graag haar eigen bijdrage leveren aan de Stichting Haarwensen. Deze stichting maakt pruiken van echt haar voor kinderen die kaal zijn geworden als gevolg van een aandoening of ziekte. Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep. De pruiken worden kosteloos aangeboden, zodat ieder kind weer zelfvertrouwen kan krijgen en zich niet anders meer voelt dan andere kinderen. Inmiddels zijn er al 1813 kinderen blij gemaakt met een haarwerk.

Op vrijdag 30 april gaat het gebeuren. Elin’s prachtige lange haren worden dan afgeknipt door Marleen Harsma, haarstyliste en visagiste van Fabulous and More. “Het kost 1.500 euro om een pruik te maken,” vertelt Daniëlle Wolders, de moeder van Elin. “Stichting Haarwensen heeft vanwege de Corona beperkingen niet aan evenementen kunnen deelnemen om sponsorgelden te werven. Daarom voer ik samen met Elin en Marleen actie om zo veel mogelijk geld in te zamelen.” Marleen zal van elke knipbeurt die zij in de maand april uitvoert, 1 euro opzij zetten en doneren aan Stichting Haarwensen. Op de facebookpagina “Fabulous & More’ voert Marleen actie om nog meer geld binnen te halen. Ze veilt daar allerlei dingen, zoals bijvoorbeeld een lekkere Koekela Worteltaart aangeboden door De Waag Ontbijt, Lunch & Borrel of lekkernijen van Ang’s-Pastry. Etos Evertsenplein en REF Hair Nederland hebben ook producten ter beschikking gesteld voor de veiling

Elin zal in haar klas, groep 5 van Het Palet in Nieuwenhoorn, een spreekbeurt houden waarin ze vertelt over Stichting Haarwensen en haar actie. Dit alles om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel.

Ook haar doneren?
Wil je ook doneren? Ga dan naar Geef.nl en zoek op “Haarwensen’. Klik vervolgens op de actie van Marleen Harsma. Of stuur een e-mail naar danielle_wolders@hotmail.com voor een speciale Tikkie-link voor deze actie. Wil je geen geld doneren, maar je haren, dan kan dat natuurlijk ook! Elin roept iedereen met lange haren op om ook wat te doen voor de Stichting Haarwensen. “Ik doe het voor de kinderen die soms van de één op andere dag geen haren meer hebben. Je moet er niet aan denken dat je dat zelf zou overkomen. Het is een kleine moeite voor mij, het doet geen pijn en je helpt er iemand onwijs mee,” zegt Elin over haar knipbeurt. Moeder Daniëlle voegt er aan toe dat mensen die een product voor de veiling willen aanbieden ook met open armen worden ontvangen! Heeft u een vraag over deze actie neem dan contact op via danielle_wolders@hotmail.com..

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws