Afbeelding

Thoelaverweg weer bereikbaar voor verkeer

Algemeen 425 keer gelezen

Brielle - Vanaf vandaag is de Thoelaverweg weer bereikbaar voor verkeer. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het eerste project van de Binnenstad-en Havenvisie waarvan de werkzaamheden 18 januari waren gestart. Het doel van deze werkzaamheden is dat bezoekers van Brielle in de toekomst hun auto zo veel mogelijk buiten de vesting parkeren op de daarvoor bestemde bezoekersparkeerplaats. De Thoelaverweg is veiliger en overzichtelijker gemaakt en voetgangers  hebben extra ruimte gekregen. 

De werkzaamheden zijn volgens planning verlopen en het resultaat mag er dan ook zijn. Het  asfalt, dat voor automobilisten comfortabel was, is verdwenen. Aan beide zijden van de weg zijn trottoirs aangelegd, omgeven door bomen. Er zijn klassieke materialen, zoals keien en gebakken klinkers, gebruikt en de gelijkwaardige kruisingen zijn verhoogd. 

Wethouder Van der Kooi: “Met bijvoorbeeld de nieuwe bomen en de - hergebruikte - gezaagde keien is de allure toegevoegd aan de Thoelaverweg die het verdient! Bovendien zorgen deze keien ervoor dat er niet te hard gereden wordt.” 

Prachtige laanstructuur

De route de stad in is aantrekkelijker gemaakt door de aanplant van een laanstructuur. De sfeer van de historische vesting wordt daardoor al voelbaar vanaf de provinciale weg. Klassieke materialen en nieuwe bomen aan weerszijden van de rijbaan zullen de route naar de vesting begeleiden. De bomen, waaronder iepen, esdoorns, lindes en populieren, zijn dit voorjaar nog  langs de weg geplant. 

De Kaaistraat wordt, aansluitend aan dit werk, in dezelfde stijl vernieuwd. De werkzaamheden worden ook door de firma JARO uit Stellendam uitgevoerd en duren volgens planning tot vrijdag 7 mei 2021. De “Bouwapp” kan tijdens deze werkzaamheden gebruikt worden om geïnformeerd te worden over de voortgang of om vragen te stellen.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws