Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Volkspartij Nissewaard wil eerst bewoners Vlinderveen horen

Politiek 309 keer gelezen

Spijkenisse - De Volkspartij Nissewaard stelt ontsteld te zijn na de raadsvergadering van afgelopen woensdag, waarbij de meerderheid van de raad haar goedkeuring heeft verleend om € 50.000 toe te kennen aan een particulier ontwikkelbedrijf voor een haalbaarheidsonderzoek naar de gebiedsontwikkeling van Vlinderveen.

De partij vreest het ergste: ‘De wijk Waterland en met name het gebied Vlinderveen zal veranderen in een dichtbebouwde stenenbuurt met 150 extra hoogbouw appartementen als het aan de coalitiepartijen O.N.S en VVD ligt. Ook een vernieuwde school pal naast woningen is de optie en boven op het dak van de school wil men een speelplaats voor kinderen realiseren op slaapkamer hoogte. Tevens zal er groen moeten verdwijnen voor parkeergelegenheid.’

De fractie van de Volkspartij is tegen deze plannen en heeft dat ook laten weten. ‘We zijn voor vernieuwing of beter gezegd verbetering, maar dan wel met behoud van het dorpse karakter dat de wijk zo uniek maakt, met behoud van groen.’ De Volkspartij is absoluut niet geïnteresseerd in 150 dure nieuwbouwwoningen en spelende kinderen op het dak van een school tegenover het slaapkamerraam van de bewoners.

Wat de partij enorm dwars zit, is dat het idee afkomstig is van een commercieel ontwikkelbedrijf dat al enige tijd eigenaar is van het snookercentrum op het winkelplein in Waterland. Is er sprake van vriendjespolitiek? De Volkspartij wil het niet uitsluiten.

Ook het feit dat de informatie richting de inwoners niet goed is verlopen, zit de partij dwars. De direct omwonenden zijn niet geïnformeerd, zij moesten de plannen uit de krant vernemen en ook daarna heeft niet iedereen een brief ontvangen. De Volkspartij Nissewaard wil eerst de mening van de inwoners weten, alvorens de gemeente in zee kan gaan met een ontwikkelbedrijf. 

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws