Afbeelding
MdN

Huisartsen starten met vaccineren in de Meander

Algemeen 493 keer gelezen

Westvoorne - Woensdag 7 april starten huisartsen in Westvoorne met het vaccineren van patiënten tegen COVID-19. Een aantal huisartsen gaat hiervoor gebruik maken van MFC de Meander in Oostvoorne. 

De sporthal van de Meander is door de gemeente ingericht als vaccinatielocatie, maar is nog niet in gebruik genomen door de GGD. Daardoor kunnen de huisartsen nu tijdelijk gaan vaccineren in de Meander.

Uitnodiging

De huisartsen nodigen zelf patiënten uit die volgens hun administratie in aanmerking komen voor vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van vaccins starten de huisartsen met het vaccineren van groepen die een verhoogd risico hebben op een ernstig beloop van COVID-19 en mensen van 63 en 64 jaar.

Vaccinatielocatie MFC de Meander

De gemeente heeft de sporthal van de Meander in februari ingericht als vaccinatielocatie. De Meander beschikt over grote binnenruimtes waardoor bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden en er is voldoende parkeergelegenheid.

Vaccinatie door GGD

Inwoners die niet door de huisarts gevaccineerd worden, krijgen een brief van het RIVM. Er zijn op dit moment 6 locaties in de regio waar men gevaccineerd kan worden: Rotterdam The Hague Airport, sporthal Den Oert in Spijkenisse, Recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk (Goeree-Overflakkee), de Van Nellefabriek in Rotterdam, sporthal Schenkel in Capelle a/d IJssel en bij het SS Rotterdam in Rotterdam.

De komende maanden komen daar nog meer locaties bij, verspreid over de regio. De Meander zal volgens de planning van de GGD in juni als vaccinatielocatie van de GGD in gebruik worden genomen. Meer informatie over de vaccinatielocaties staat op www.ggdrotterdamrijnmond.nl.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws