Afbeelding
Foto: Wil van Balen

College Hellevoetsluis wil buurtaanpak voor Marinebuurt

Algemeen 264 keer gelezen

Hellevoetsluis - Gemeente Hellevoetsluis wil de Marinebuurt een flinke opfrisbeurt gaan geven. Dit moet gebeuren volgens de werkwijze ‘buurtaanpak’. In een buurtaanpak mogen buurtbewoners meedenken en meepraten over de mogelijke verbeteringen voor hun wijk. Doel van het project is de leefbaarheid van de buurt te vergroten. 

Uit recent onderzoek over de leefbaarheid van de buurt kreeg de buurt op verschillende onderdelen een onvoldoende. Daarbij ging het onder andere om het onderhoud van de wegen, ontmoetingsplekken, vervuiling en de ontwikkeling van de buurt. Reden voor de gemeente  om deze keer voor de  Marinebuurt te kiezen. 

“We willen met deze feedback samen met de bewoners aan de slag gaan om de Marinebuurt een ruim voldoende te geven’’, aldus wethouder Peter Schop. “We gaan ons daarbij niet alleen richten op het nu, maar ook vooral op de toekomst. Het moet een buurt worden waar de bewoners trots op zijn en nog fijner kunnen wonen.” Ook klimaatverandering speelt een rol. Door meer groen aan te brengen en stil te staan bij de toename van regenwateroverlast, wordt hier rekening mee gehouden.

Bewoners van de de Marinebuurt en andere betrokkenen worden uitgenodigd om actief mee te doen bij de ontwerpfase van de buurt. Dit gebeurt in mei via een bewonersenquête. Verder in het proces organiseert de gemeente interactieve sessies. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.

De gemeenteraad neemt tijdens de gemeenteraadsvergadering in mei een definitief besluit over het uitvoeren van deze buurtaanpak. De bedoeling dat de ‘buurtaanpak Marinebuurt’ in 2022 is afgerond.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws