Het persbericht over de gebiedsontwikkeling riep vragen op over de geheimhouding.
Het persbericht over de gebiedsontwikkeling riep vragen op over de geheimhouding. Sfeerimpressie: Echo Urban Design

College moet duidelijk aangeven wat geheim is

Politiek 191 keer gelezen

Nissewaard - In beginsel zijn de vergaderingen van de gemeenteraad en raadscommissies openbaar, zo laat het college weten op vragen van LOB.

Het kan echter voorkomen dat bij een onderwerp financiële strategische belangen aan bod komen of dat er persoonlijke zaken besproken worden. Dan kan het college besluiten om een geheime vergadering uit te schrijven.

De fractie van LOB heeft vragen gesteld over het nut van geheime vergaderingen, nadat daags na een besloten vergadering over de gebiedsontwikkeling rondom metro-busstation Metro Centrum de gemeente een persbericht verstuurde, met daarin informatie die ook op de vergadering besproken was. LOB was in de overtuiging dat hetgeen in een besloten vergadering besproken wordt, niet naar buiten gebracht wordt. Niet door raadsleden, maar ook niet door het college.

Het college geeft aan de informatie in het persbericht openbare informatie betrof, die op de besloten vergadering ook aan bod is gekomen om een volledig beeld van het project te geven. Die informatie is vorig jaar al openbaar gemaakt door middel van een tweetal persberichten en ook zijn er tijdens het openbare deel van de betreffende commissievergadering ook mededelingen over het project gedaan.

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws