Met een beetje hulp van de machinist ging de laatste halfpipe eraan.
Met een beetje hulp van de machinist ging de laatste halfpipe eraan. Foto: Foto-OK.nl

Skatepark Groenewoud na 25 jaar gesloopt

Algemeen 549 keer gelezen

Spijkenisse - Skatepark Groenewoud was 25 jaar geleden één van de eerste skateparken in Nederland.

Het ontwerp was echter niet meer van deze tijd en daarom komt er een nieuw park. Deze week is het oude park in twee dagen tijd gesloopt. Wethouder Martijn Hamerslag hielp gistermiddag een handje mee door met een vlijmscherpe en krachtige grijper probleemloos de laatste stukjes van de grote halfpipe te slopen. De resten werden keurig in gescheiden containers geladen.

Het skatepark krijgt verschillende betonnen elementen, zoals vert quarters, een bowl met poolcoping corners, stair dubble set, spine corner en een aantal unieke nieuwe elementen. Ook komen er drie graffiti elementen. ‘We gaan voor een geheel nieuwe opzet die voor alle doelgroepen te gebruiken is, zoals inline skaters, BMX-ers, skateboarders en steppers’, zegt wethouder Hamerslag, die hoopt dat de jongeren zich straks echt uit kunnen leven op de vernieuwde skatebaan.

Volgende week beginnen de werkzaamheden aan het nieuwe skatepark al. Wethouder Mijnans is blij dat het nieuwe ontwerp tot stand gekomen is in samenwerking met de verschillende gebruikers en professionals. Hij kijkt uit naar de spectaculaire opening, die als de weersomstandigheden meewerken, eind mei zal plaatsvinden. Dan zijn ook de Groenewoudlaan en Iepenlaan opgeknapt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws