Met deskundige hulp uit de buurt opende wethouder Wouter Struijk de Minibieb Maaswijk.
Met deskundige hulp uit de buurt opende wethouder Wouter Struijk de Minibieb Maaswijk. Foto: Martin M. Marcus

De Minibieb staat vol boeken, die gelezen mogen worden

Algemeen 248 keer gelezen

Spijkenisse - Tegen de voorgevel van de woning aan de Jane Austenstraat 56 in de wijk Maaswijk staat een grijze (spiksplinternieuwe) Minibieb te lonken naar lezers van alle leeftijden.

Bewoonster Sharona de Wolf kan op de zonnige zaterdagmiddag haar geluk niet op. De boekenkast is goed gevuld met boeken voor alle leeftijden. Sharona: ‘Natuurlijk mag iedereen langskomen, om er een boek uit te halen. Maar het zou ook fijn zijn, als er dan ook weer een ander boek voor terug komt.’ Ondertussen wacht een groeiend aantal buurtbewoners op de komst van de fietsende wethouder Wouter Struijk.

Bloed, zweet en tranen
De voorbereidingstijd viel haar eigenlijk nogal tegen. Niet wat betreft het aantal boeken, want na een oproepje in een buurtapp, kreeg ze meer dan voldoende boeken. Het geschikt maken van de houten kast zelf heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost. ‘Vooral van mijn man!’, zegt ze. ‘We konden de kast gratis bij een oudere dame in Ridderkerk ophalen. Maar er zaten vele lagen boenwas op. Die gingen er met veel moeite vanaf! Nu staat de kast stevig tegen de muur.’

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws