Afbeelding
Foto: Pixabay

Samen Nederlands oefenen in het online taalcafé

Algemeen 164 keer gelezen

Regio - Contact met een taalvrijwilliger is leuk, handig én goed voor je Nederlands. Maar het is momenteel moeilijk om elkaar te ontmoeten.

Daarom starten de digiTaalhuizen van Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta op maandag 22 februari met een online taalcafé voor de inwoners van Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Door middel van videobellen worden kleine groepen anderstaligen begeleid door een taalvrijwilliger. Zo kunnen zij de Nederlandse taal beter leren spreken en luisteren. In het online taalcafé worden alledaagse gesprekken gevoerd over werk, boodschappen doen, hobby’s en gezondheid.

Het online taalcafé vindt wekelijks plaats op maandag van 19.00 tot 19.45 uur, dinsdag van 9.30 tot 10.15 uur en woensdag van 13.30 tot 14.15 uur. Iedereen met basiskennis van het Nederlands kan meedoen. Het videobellen verloopt via Whereby. Dit is gratis en deelnemers hoeven hiervoor geen account aan te maken. Op www.bzhd.nl kun je zelf een taalvrijwilliger uitkiezen voor een gesprek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws