Het niet ophalen van afval tijdens de gladheid leidt tot overlast, Was dat wel nodig, vraagt de PvdA zich af. (Foto: PR)
Het niet ophalen van afval tijdens de gladheid leidt tot overlast, Was dat wel nodig, vraagt de PvdA zich af. (Foto: PR)

Vragen over het niet ophalen van afval tijdens de gladheid

Algemeen 180 keer gelezen

Hellevoetsluis - De PvdA-fractie in de gemeenteraad heeft collegevragen gesteld over de beslissing van het College om tijdens de gladheid afgelopen week de PMD-containers bij diverse winkelcentra niet te legen. Dit leidt tot onnodige overlast, betoogt de partij.

De mondelinge verklaring van het college, dat de zware vuilniswagens door gladheid de containerlocaties niet konden bereiken, overtuigt de PvdA niet: Op vrijwel diezelfde locaties komen wel grote vrachtauto’s de supermarkten bevoorraden”, schrijft fractievoorzitter Daan Dankaart. “Ook uit de wijken kregen wij signalen dat gewijzigde inzamelingsroutes hebben geleid tot niet-geleegde afvalcontainers. Beseft de portefeuillehouder wel dat het voor de bewoners zeer demotiverend is als zij kou en gladheid trotseren, om vervolgens hun afval niet kwijt te kunnen?” Ook de noodzaak van de maatregel wordt betwist, want alle locaties waren uiteindelijk prima te bereiken, denkt de partij:. Kritiek is er ook op de communicatie: “Veel bewoners vernamen donderdag te laat dat zij hun containers uiterlijk om 07:30 aan de doorgaande routes hadden moeten plaatsen en dat te laat geplaatste containers niet zouden worden nagereden”. Was het noodzakelijk om 07:30 als deadline te hanteren?”. De PvdA wil ook weten of er, na een eerdere melding dat dat niet zou gebeuren, toch op donderdag nog ‘nagereden’ werd.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws