Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Nissewaard is gestart met vaccineren

Algemeen 395 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag is in sporthal Den Oert de eerste vaccinatielocatie in de regio geopend. Na Rotterdam The Hague Airport, kan vanaf men nu ook hier terecht voor een vaccinatie tegen het coronavirus. 

Onder toeziend oog van burgemeester Van Oosten en GGD programmamanager vaccinaties Maarten Tanis werd de 86-jarige heer A. den Hollander uit Spijkenisse als eerste ingeënt.

De komende weken worden in Rotterdam-Rijnmond nog 15 tot 20 vaccinatielocaties ingericht. Het doel is dat men voor de vaccinatie dicht bij huis terecht kan. Iedere doelgroep wordt per brief opgeroepen een afspraak te maken. Het RIVM verstuurt de uitnodigingen en volgt hierbij de landelijke vaccinatiestrategie. Wanneer de rest van de vaccinatielocaties open gaan is afhankelijk van de levering van de vaccins.

Den Oert wordt naar verwachting zeven maanden gebruikt als vaccinatielocatie. Op dit moment zijn er vier prikstraten in gebruik en er kan opgeschaald worden naar acht prikstraten. 

Degenen die opgeroepen zijn voor de vaccinatie, krijgen wel het advies om niet te vroeg te komen. Er is niet veel wachtruimte in de sporthal.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws