Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Britse coronavariant vastgesteld bij twee bewoners Grootenhoek

Algemeen 511 keer gelezen

Hellevoetsluis - Tijdens een routinesteekproef die het Maasstadziekenhuis wekelijks uitvoert in samenwerking met het RIVM bleken twee bewoners van verpleeghuis Careyn Grootenhoek, die op 6 januari positief zijn getest op het coronavirus, de Britse variant bij zich te dragen. 

Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van een uitbraak net voor de Kerst onder psychogeriatrische (PG) cliënten van het verpleeghuis. Verpleeghuis Grootenhoek heeft in december direct alle benodigde maatregelen genomen, in overleg met de GGD. De GGD geeft aan dat in overleg met het RIVM in het verpleeghuis nu geen extra maatregelen nodig zijn. Het verpleeghuis blijft haar infectiepreventiebeleid optimaal handhaven.

Bewoners en medewerkers besmet met coronavirus
Verpleeghuis Grootenhoek heeft drie afdelingen PG met psychogeriatrische cliënten, veelal mensen met zware dementie. In totaal verbleven in december 46 cliënten op deze drie afdelingen. Een dag voor de Kerst werd corona vastgesteld bij een cliënt op een afdeling PG. Grootenhoek heeft toen direct extra maatregelen genomen. Medewerkers droegen allen persoonlijke beschermingsmiddelen, de afdeling werd geïsoleerd, familie werd geïnformeerd en gevraagd om niet op bezoek te komen. Vervolgens zijn ook de cliënten op de andere twee afdelingen onderzocht waarbij ook contact was met familie over de stand van zaken en maatregelen. Uiteindelijk is bij 44 psychogeriatrische cliënten corona vastgesteld. Van de medewerkers waren er 17 besmet met corona.

Geen nieuwe besmettingen
Sinds 14 januari is op de drie PG afdelingen van Grootenhoek onder cliënten geen nieuwe besmettingen met corona vastgesteld. Uit voorzorg blijven de huidige maatregelen van kracht. Medewerkers werken met volledige bescherming. Cliënten blijven alleen op hun eigen afdeling. Zij mogen 1 bezoeker per dag ontvangen en bezoek dient dan ook volledige bescherming te dragen.

De GGD, het Maasstadziekenhuis en Careyn Grootenhoek gaan samen vervolg onderzoek doen om de verspreidingsweg van het virus en de Britse variant verder in kaart te brengen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws