Afbeelding
pixabay.com

Fusie tussen schoolbesturen in Spijkenisse gaat niet door

Algemeen 413 keer gelezen

Spijkenisse – Een fusie tussen de schoolbesturen van VCPO Spijkenisse en Prokind scholengroep gaat niet door. De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van Prokind heeft niet ingestemd met een fusie. De GMR van VCPO Spijkenisse was unaniem voor.

Vanaf 2019 zijn diverse onderzoeken uitgevoerd naar de gevolgen van een bestuurlijke fusie. Daarbij zijn onder meer gesprekken gevoerd met diverse belanghebbenden en betrokkenen. De uitkomsten zijn verwerkt in een fusierapport en een fusie- effectrapportage. De beide GMR’S zijn nauw betrokken geweest bij de plannen voor een fusie en de onderzoeken mede vanwege het instemmingsrecht dat zij wettelijk hebben.

Vragen
In juni 2020 gaf de GMR van Prokind aan nog niet tot een fusiebesluit te kunnen komen, omdat er nog verschillende vragen waren. De periode tot eind november is gebruikt om die vragen helder te krijgen en te beantwoorden. Ook zijn alle ouders en medewerkers geraadpleegd. Van degene die hebben meegewerkt aan de raadpleging onderschrijft een meerderheid de plannen voor een fusie. Vervolgens is opnieuw het voorgenomen besluit tot fusie tussen de besturen van VCPO en Prokind voorgelegd aan beide GMR’s. Daarbij heeft de GMR van Prokind besloten niet in te stemmen met een fusie.

Teleurstellend
Maarten Groeneveld, directeur bestuurder VCPO Spijkenisse: ‘Zowel het bestuur van Prokind en VCPO zijn teleurgesteld. Een fusie tussen de besturen zagen wij als een belangrijke stap naar de versterking van het onderwijs aan de kinderen in Nissewaard. Samen zijn we sterker. De fusie zou een belangrijke volgende stap zijn in de samenwerking. Een stap die we zorgvuldig wilden nemen. Een stap die we helaas nu niet kunnen zetten.’

Menno van Riel, bestuursvoorzitter Prokind scholengroep: ‘In de komende weken gaan we ons oriënteren op de ontstane situatie. Als organisaties apart en als organisaties gezamenlijk. Dat doen we in overleg met alle betrokkenen en belanghebbenden, waaronder GMR’s en MR’s. Daarbij wordt gekeken hoe en waar we in de toekomst de samenwerking kunnen voortzetten. Daarin houden we ons gezamenlijke perspectief van krachtig onderwijs in Nissewaard voor ogen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws