Wethouder Van der Kooi
Wethouder Van der Kooi

Eerste project Binnenstad-en havenvisie van start

Algemeen 150 keer gelezen

Maandag zijn de werkzaamheden aan de Thoelaverweg en het parkeerterrein gestart, het eerste project uit de Binnenstad-en Havenvisie. Het doel van de werkzaamheden is dat bezoekers van Brielle in de toekomst hun auto buiten de vesting zullen parkeren op de daarvoor bestemde bezoekersparkeerplaats, waar informatieborden, tapwater en toilet voor een hartelijk welkom zullen zorgen. 

De Thoelaverweg wordt conform Duurzaam Veilig ingericht en voorzien van historische materialen. Voetgangers krijgen aan beide zijden ruimte en gelijkvloerse oversteken worden gemaakt.

Wethouder Van der Kooi: ‘Handig dat je tijdens de werkzaamheden “de bouwapp” kan gebruiken; geïnformeerd worden over de voortgang en het kunnen stellen van vragen is zo heel eenvoudig.’

Historische vesting
De ambities uit de Binnenstad-en havenvisie zijn dat Brielle weer sterk op de kaart komt, zodat de bewoners trots zijn op hun stad: een levendige en leefbare stad die met haar historische vesting en haven een breed regionaal publiek trekt. Daarom wordt de route de stad in aantrekkelijker gemaakt door de aanplant van een laanstructuur. De sfeer van de historische vesting wordt daardoor al voelbaar vanaf de provinciale weg. Klassieke materialen en nieuwe bomen aan weerszijden van de rijbaan zullen de route naar de vesting begeleiden. De Kaaistraat wordt, aansluitend aan dit werk, in dezelfde stijl vernieuwd en wordt eenrichtingsverkeer de stad uit. De werkzaamheden worden door de firma JARO uit Stellendam uitgevoerd en duren tot ongeveer eind april 2021.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws