Het Quackstrand (Foto: Staatsbosbeheer)
Het Quackstrand (Foto: Staatsbosbeheer) Staatsbosbeheer

Kwaliteitsimpuls Quackstrand afgerond

Algemeen 1.347 keer gelezen

Hellevoetsluis - Afgelopen jaar is hard gewerkt aan de kwaliteitsimpuls Quackstrand. Het strand is hiermee een heel stuk groter geworden. 

De boulevard en entreepleinen zijn klaar. De centrale parkeerplaats is uitgebreid en mooi ingepast in het landschap. Ook het nieuwe fietspad en struinpad door de duinen zijn gereed! De beplanting is aangebracht, fietsenrekken zijn gemonteerd en nieuwe bankjes zijn geplaatst. In Voornes Duin zorgt nieuwe aanplant voor natuurontwikkeling. De nieuwe botenhelling en steiger zitten nog in de planning, maar moeten wachten op onderzoek voor het windproject.

Quackstrand is open 
De officiële opening laat i.v.m. Corona nog even op zich wachten. Maar van uitstel komt geen afstel. Wanneer de situatie het toelaat, wordt er alsnog een opening georganiseerd. Het Quackstrand is echter nu al voor iedereen toegankelijk, een perfecte uitvalsbasis voor aankomende periode van de feestdagen. Misschien wel meer dan ooit hebben we behoefte aan een frisse neus, aan vogelgeluiden en een weids uitzicht. Het vernieuwde struinpad, de informatieve panelen, de zoektocht naar de vissoorten in het beton of gewoon de wind door je haren bieden voldoende aanleiding om de tijd nuttig te besteden. Het waterflesje kan daarnaast worden gevuld bij het watertappunt aan de boulevard. Om het Quackstrand zo schoon te houden, vragen ze de bezoekers om hun afval mee te nemen of weg te gooien in de daarvoor geplaatste afvalbakken.

Honden 
Honden zijn welkom aan het Schenkelstrand, Noordzeestrand en de dam. Dit zijn de losloopgebieden in de nabije omgeving. Hier is voldoende ruimte om lekker met de hond te wandelen.

Samenwerking 
Recreatieschap Voorne-Putten is opdrachtgever van de kwaliteitsimpuls Quackstrand. De plannen zijn uitgewerkt met betrokken organisaties, ondernemers, verenigingen en bewoners van het gebied. In het project werkt het Recreatieschap Voorne-Putten samen met de gemeente Hellevoetsluis, Rijkswaterstaat, Sportvisserij Zuidwest Nederland, Sportvisserij NL en Natuurmonumenten (mede-eigenaar en beheerder Voornes Duin). De samenwerkingspartners financieren de kwaliteitsimpuls Quackstrand. Daarnaast is er extra financiering van de Provincie Zuid-Holland via de landschapstafels Haringvliet en Voorne Putten en het Droomfonds Haringvliet om de realisatie mogelijk te maken. Staatsbosbeheer verzorgt, als beheerder van het gebied, de uitvoering.

Meer informatie over het project is te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/werkaanquackstrand

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws