Wie bouwt het mooiste kerstdorp?
Wie bouwt het mooiste kerstdorp?

Hellevoeter Martin deelnemer 'Merry Little Christmas'

Algemeen 1.134 keer gelezen

Hellevoetsluis – Maar liefst 970.000 mensen keken woensdagavond 16 december naar het feelgoodprogramma ‘Merry Little Christmas’ van RTL 4. Hierin strijden kerstdorpbouwers en miniatuurbouwers met elkaar om het mooiste en gezelligste kerstdorpje te maken. 

Acht koppels, bestaande uit miniatuurbouwers en kerstdorpbouwers, die tijdens het programma aan elkaar gekoppeld worden, gingen aan de slag om met fonkelende lichtjes, nepsneeuw, minihuisjes, treintjes en andere piepkleine bouwsels en proberen daarmee indruk te maken op de jury. De presentatie voor het programma ligt in handen van Robert ten Brink. Wie er uiteindelijk met de bokaal ‘het gouden Kersthuis 2020’ vandoor gaat en de geldprijs van €10.000,- dat wordt bepaald door een jury. De vakjury bestaat onder meer uit presentatrice Loretta Schrijver, die terloops verklapt eigenlijk niets met kerst te hebben, ook kan een publieksjury zijn stem uitbrengen.

Een van de deelnemers aan het programma is Hellevoeter Martin van Rossum. Een bekende achternaam zult u wellicht denken? Dat klopt, hij is de zoon van Arie van Rossum van tuincentrum Aralia. “We maken zelf altijd video’s als we onze kerstshow voor het tuincentrum maken. Binnen het wereldje van de kerstdorpfanatiekelingen worden die best veel bekeken daarom ben ik gevraagd om mee te doen door RTL. In het dagelijks leven ben ik docent Natuur en Techniek op de Pabo. Maar ik help nog ieder jaar mee met het team om de kerstshow in ons tuincentrum op te bouwen. Dat is elke keer weer leuk om te doen, gewoon even lekker met mijn handen werken. De opnames voor ‘Merry Little Christmas’ vonden vijf weken geleden plaats in de Efteling en het was een hele leuke ervaring mee te doen.”

In de eerste aflevering is te zien hoe de cameraploeg van RTL opnames maakte in het bekende Hellevoetse tuincentrum. Martin vertelt dat hij het als kind al betoverend vond; al die lichtjes en die sprookjesachtig sfeer in het tuincentrum van zijn ouders, net als zijn eigen zoontje nu. Ook thuis bouwt hij ieder jaar een klein kerstdorpje wat zijn zoontje natuurlijk prachtig vindt. Het tuincentrum is op dit moment zoals andere vele andere winkels gesloten, maar zij zijn bereikbaar via wishpel-village.nl

In het programma wordt Martin gekoppeld aan Boy. Beide jonge vaders hebben met hun eerste opdracht vooral een traditioneel tafereeltje neergezet. Het oordeel van jurylid Loretta Schrijver over hun eerste opdracht: ‘De gezelligheid druppelt gewoon uit de boom.’ De kwaliteit van het werk en vooral het verhaal erachter wordt belangrijk geacht door de jury. Bent u benieuwd of Martin en Boy gewonnen hebben? De tweede en laatste aflevering is op 23 december te zien op RTL4 om 20.30 uur.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws