De samenwerkingsafspraken staan op papier.
De samenwerkingsafspraken staan op papier. Foto: Peter de Jong

SUN start noodhulpbureau in Nissewaard

Algemeen 111 keer gelezen

Nissewaard - Op 14 december ondertekenden de wethouders Soeterboek en Struijk en bestuursleden van SUN Nissewaard (Stichting Urgente Noden Nissewaard) de overeenkomst waarbij de afspraken over de samenwerking werden vastgelegd. 

SUN Nissewaard maakt onderdeel uit van een landelijk netwerk van noodhulpbureaus en ondersteunt inwoners van Nissewaard financieel, als ze tussen de wal en het schip dreigen te raken. Die ondersteuning moet door professionele hulpverleners worden aangevraagd.

Noodhulpbureau
De nieuwe stichting zet in Nissewaard een stedelijk noodhulpbureau op. Op basis van de publiek-private samenwerking werken fondsen, geregistreerde hulpverlenende organisaties, de gemeente Nissewaard en maatschappelijke organisaties samen voor individuele noden van mensen.

Bestuur
Het bestuur van SUN Nissewaard bestaat uit 6 personen die vanuit hun werkkring of anderszins betrokken zijn bij begeleiding van mensen die hulp nodig hebben/hadden. De leden zijn: Dirk van der Schaaf, voorzitter, Bouwen Mooldijk secretaris, Ralph Ebbers, penningmeester, Sylvia Broekmeulen, vice-voorzitter en als algemene bestuursleden Martine Kooi en Nancy van Beek-Gartner.

Starten in januari
SUN Nissewaard verwacht in januari 2021 daadwerkelijk te kunnen starten. Daarbij zal de nieuwe stichting zich in ieder geval richten op kennismaking met organisaties in Nissewaard en zal SUN Nissewaard zich presenteren op het financieel platform op 18 januari.

Dank
SUN Nissewaard is SUN Nederland en de gemeente veel dank verschuldigd voor de inspanningen die zij geleverd hebben om dit noodhulpbureau in Nissewaard op te richten. Daarnaast ook dank aan notariskantoor Ouwerkerk die door het hanteren van een aantrekkelijk tarief bij de oprichting van de stichting in feite de eerste echte sponsor was. Sun Nissewaard hoopt en verwacht dat er nog vele sponsors zullen volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws