Een mijlpaal in het bestaan van de Fietsbank; de 500e fiets is begin deze week uitgegeven!
Een mijlpaal in het bestaan van de Fietsbank; de 500e fiets is begin deze week uitgegeven!

Fietsbank Voorne-Putten geeft 500e fiets uit

Algemeen 258 keer gelezen

Hellevoetsluis - De Fietsbank Voorne-Putten gaf op 14 december de 500ste fiets uit. Deze mijlpaal in het bestaan van de Fietsbank is in minder dan drie jaar bereikt.

De Fietsbank is een burgerinitiatief van enkele bewoners van Voorne-Putten die met veel plezier gebruikte fietsen opknappen met als doel deze te schenken aan mensen die van een minimum inkomen moeten leven. Daarbij hebben zij speciaal aandacht voor kinderen. Zij hebben allemaal op jonge leeftijd leren fietsen en voor de huidige generatie jonge kinderen is dit ook belangrijk. Opvallend is dat kinderen vaak heel blij zijn met hun fiets. Dat is een genoegen om te zien en stemt hen ook blij. Zij ontvangen oude of niet meer in gebruik zijnde fietsen van de bewoners op Voorne-Putten en daar zijn zij hun dankbaar voor. De contracten met commerciële fietsenhandelaren is zonder meer goed; zij schenken hen hun ingeruilde fietsen en zijn hen erg behulpzaam.

Eenmaal per week geven zij op maandagmiddag fietsen uit in Hellevoetsluis in het gebouw van de Kledingbank. Helaas beschikt de Fietsbank nog altijd niet over een centrale werkruimte waar zij met elkaar fietsen kunnen repareren, De deelnemers nemen de fietsen mee naar huis om te repareren.

Wil men voor een fiets in aanmerking komen, dan moet wel eerst een telefonische afspraak worden gemaakt: tel.0620362520.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws