Het echtpaar wammes vindt elkaar nog steeds erg aardig.
Het echtpaar wammes vindt elkaar nog steeds erg aardig. Martin M. Marcus

Het was op de danszaal in Hoensbroek

Algemeen 345 keer gelezen

Spijkenisse - Waar Gerrit Wammes voor zijn vriendinnetje Corry Franzen op de knieën ging. Gerrit daarover: ‘Het was in die tijd eigenlijk de beste manier om een leuk vriendinnetje te ontmoeten!’

‘We waren rond de twintig jaar en kregen zo een uitstekende relatie en we vinden elkaar nog steeds erg aardig’, zegt het 65-jarige bruidspaar in hun ruime woning in Puttesteijn. Gerrit ging na de Ambachtsschool direct aan de slag in de kolenmijn Emma.

Trouwen
Het echtpaar trouwde op 18 november 1955 in Brunssum. Daarvoor werkte Corry zes jaar bij Philips in Sittard. Maar toen ze trouwden, kreeg zij haar ontslag. Gerrit werkte als kompel 18 jaar ondergronds. ‘Toen moest de mijn sluiten en werden we allemaal werkloos’, zegt hij.

AkzoNobel
‘Ik solliciteerde in het verre westen bij de AkzoNobel in het Europoort gebied en werd tot mijn grote verbazing direct aangenomen.’ Hij kreeg een baan als kraanmachinist in de haven, die hij daarvoor nog nooit eerder gezien had. Daardoor ging Gerrit van diep onder de grond metershoog de lucht in! Na een paar jaar werd hij operator in de volcontinu, tot hij met zijn 62 met vervroegd pensioen kon gaan.

Rozenburg
Het was in 1968 een hele overgang van Zuid-Limburg naar Rozenburg, waar het jonge stel een flatwoning via de werkgever kreeg toegewezen. ‘Wat in Limburg heel normaal was, kon in Rozenburg gewoonweg niet; bijvoorbeeld fietsen op zondag’, herinnert het echtpaar zich nog heel goed. ‘Het was er wel prettig, maar saai wonen’, vult echtgenote Corry aan.

Hoensbroek
Het echtpaar woonde in totaal 38 jaar in Rozenburg en de drie kinderen vlogen uit. Toen Gerrit met pensioen ging, besloot het echtpaar terug te gaan naar Hoensbroek, mede omdat Corry in het begin in Rozenburg erg veel last van heimwee had. Maar na vijf jaar in het Limburgse was de afstand naar de drie kinderen, drie kleinkinderen en de drie achterkleinkinderen toch te groot. Zodat dat stel nu alweer vijf jaar geleden verhuisde. Nu niet naar Rozenburg, maar naar Spijkenisse waar ze nu tot volle tevredenheid wonen.

Voetbal
Gerrit en Corry waren vele jaren actief in de Rozenburgse voetbalvereniging Blankenburg. Hij als wedstrijdsecretaris en zij in de kantine van de club. Tot voor kort stond zij ook in Puttesteijn regelmatig achter de bar. Tot een poosje geleden deden ze het huishouden geheel zelfstandig, maar nu komt er regelmatig een hulp in huis. Echt helemaal stilzitten? Dat kan Corry helemaal niet! Ze is al jaren actief met Country Dance. Wekelijks wordt er geoefend en zo af en toe is er een optreden. Haar man is minder actief, hij houdt meer van puzzelen en naar de tv kijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws