Afbeelding

Burgemeester De Jong loopt mee met handhaving

Algemeen 201 keer gelezen

Afgelopen week liep burgemeester De Jong mee met buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) Matthijs van de gemeente Westvoorne. De burgemeester wilde ervaren hoe het is om in deze tijd toe te zien op het naleven van de coronaregels. Boa Matthijs nam de burgemeester mee op zijn ronde in Rockanje. Hij sprak met winkeliers op het Dorpsplein over hoe het met ze gaat sinds de aanscherping van de regels door het kabinet.

“We zijn er vooral om met mensen in gesprek te gaan. Natuurlijk moeten we ook handhaven als de regels worden overtreden maar we willen hierin samenwerken met inwoners en ondernemers en kijken hoe we dit samen kunnen doen,” vertelt boa Matthijs.

Matthijs is sinds augustus dit jaar in dienst als boa in Westvoorne: “Het is een vreemde tijd om als boa te starten met een nieuwe baan, maar ik voel me erg welkom in Westvoorne. Door het goede contact met de inwoners en ondernemers voel ik me hier thuis.”

Burgemeester De Jong weet dat dit niet de makkelijkste tijd is voor de handhavers: “Zoals de mensen in de zorg, staan ook boa’s in de frontlinie. Zij moeten erop toezien dat wij ons allemaal aan de regels houden. Dat is geen gemakkelijke taak in deze tijd. Laten we respect hebben voor elkaar, we hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen. Namelijk het coronavirus eronder krijgen.”

Toch is de burgemeester tevreden over hoe het gaat in Westvoorne: “Onze ondernemers doen ongelofelijk hun best om de winkels zo in te richten dat mensen veilig hun boodschappen kunnen doen. Dat is heel mooi om te zien. Ook onze inwoners houden zich over het algemeen goed aan de regels. En dit zie je terug in de cijfers. De besmettingen nemen af. Laten we dit vooral volhouden samen, zodat we hopelijk snel weer naar een versoepeling van de regels kunnen gaan.”

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws