Het kaartspel wordt glunderend ontvangen.
Het kaartspel wordt glunderend ontvangen. Foto: Foto-OK.nl

De Vlasbloem gaat cyberveilig naar het VO

Algemeen 335 keer gelezen

Zuidland - De leerlingen van groep 7 en 8 van BS de Vlasbloem in Zuidland kwamen, samen met de meesters Jetse en Patrick donderdagmiddag graag even naar buiten om van wethouder Wouter Struijk een bijzonder kaartspelletje in ontvangst te nemen.

Maar toen ze merkten dat het niet alleen een kaartspel was, maar ook een spel op de computer, wilden ze eigenlijk allemaal weer snel naar binnen om achter de computer hard aan de slag te gaan. Maar natuurlijk moesten ze eerst even breed lachend op de foto.

Mediawijsheid
In deze “Week van de Mediawijsheid” ontvangen de leerlingen van de bovenbouw in alle 29 Nissewaardse scholen het (digitale en kaart) spel. Maar niet alleen in de gemeenten op het eiland Voorne-Putten.

Regio
Alle 7e en 8e klassers op de 550 basisscholen in de politie-eenheid Rotterdam (met 25 gemeenten) kregen een gratis spel samen met een educatief programma op de computer om samen te kunnen werken aan hun cyberweerbaarheid, zeker als ze op weg gaan naar het voortgezet onderwijs.

Weerbaar
Het vergroten van digitale weerbaarheid cybercriminaliteit van verschillende doelgroepen is een belangrijk speerpunt voor de gemeenten, politie en OM binnen de hele politie-eenheid Rotterdam.

Digitale leven
De VeiligheidsAlliantie, die deze veiligheidspartners hierbij ondersteunt, heeft samen met HackShield Future Cyber Heroes een spel ontwikkeld voor leerlingen van de groepen 7/8. Een kwetsbare groep, zeker als ze aan het begin van hun verdere digitale leven staan.

Cybercriminaliteit
Nu veel mensen thuis werken of gewoon thuis moeten blijven door de corona-maatregelen kunnen de boeven niet inbreken in woonhuizen. Daarom verleggen ze hun activiteiten naar de cybercriminaliteit. Iedereen kan daar slachtoffer van worden.

Aan de slag
Op veilige afstand gaf de wethouder, ook hij moest eigenlijk minstens 1 1/2 meter afstand houden, het spel aan één van de leerlingen. Dat spel werd zeker door alle leerlingen met enthousiasme ontvangen. Helemaal toen ze hoorden dat er ook een online-spel geïnstalleerd was, om hen klaar te stomen tot Cyber Agents. Binnen een paar seconden waren de kinderen weer op weg naar de klas en lieten de wethouder een beetje eenzaam achter op het schoolplein.

Informatie
De online game en het kaartspel sluiten op elkaar aan, maar zijn ook afzonderlijk van elkaar te spelen. Meer informatie over ‘HackShield - het Kaartspel' is te vinden op www.joinhackshield.nl/kaartspel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws