Afbeelding
stock

ONS: ‘Houd de lasten laag’

Politiek 125 keer gelezen

Nissewaad - Deze week stelt de gemeenteraad van Nissewaard de begroting van volgend jaar vast. De conclusie is dat de gemeente er financieel gezond voorstaat. En dat is goed, want de financiële druk op de gemeente is groot. Dit komt door allerlei gevolgen van de coronacrisis, maar vooral ook door krimpende budgetten en lastenverzwaring vanuit Den Haag. Tijdens de behandeling van de begroting zal een ONS motie indienen om de extra lastendruk niet bij de inwoners neer te leggen.

Een belangrijk onderdeel van de lastenverzwaring vanuit Den Haag is de prijs die betaald moet worden voor de afvoer van afval. De kosten voor het afvoeren en verwerken van afval wordt door de inwoners betaald via de afvalstoffenheffing. Ondanks de fikse stijging van de kosten wil ONS Nissewaard dat de lasten voor de inwoners niet te veel stijgen. ‘Je ziet in gemeenten om ons heen dat de afvalstoffenheffing met tientjes tegelijk omhoog schiet’, stelt fractievoorzitter Jeroen Postma. ‘Dat willen we in Nissewaard niet. Daarom dienen we een motie in om de lasten voor de inwoners zo laag mogelijk te houden op deze belasting. Naast dat we uiteraard de inwoners zo min mogelijk op kosten willen jagen, zien we ook dat veel inwoners, zo goed en kwaad als het gaat, door het scheiden van afval de hoeveelheid afval fors omlaag brengen. Dan is het niet te verkopen om die belasting met 60 tot 100 euro te verhogen.’

Onkruid
ONS dient samen met andere partijen meerdere moties in. Eén motie gaat de partij zeer aan het hart. Het beheer van de stad en de directe woonomgeving van de inwoners is voor ONS al sinds de oprichting een speerpunt. Die woonomgeving met schoon, heel en veilig zijn. Het bestrijden van onkruid is onderdeel van. Door alle beperkende regels voor het gebruik van middelen om onkruid te bestrijden is de beeldkwaliteit in onze gemeente afgenomen. Dat is niet wat ONS wil. In de motie vraagt ONS om het kwaliteitsniveau van het onkruidbeheer te verhogen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws