Paul van der Velden, bestuurder Spijkenisse Medisch Centrum. En op de laptop: burgemeester Foort van Oosten en wethouder Wouter Struijk die de opening digitaal bijwoonden.
Paul van der Velden, bestuurder Spijkenisse Medisch Centrum. En op de laptop: burgemeester Foort van Oosten en wethouder Wouter Struijk die de opening digitaal bijwoonden. Foto: PR

Spijkenisse Medisch Centrum opent vernieuwde afdeling

Algemeen 364 keer gelezen

Spijkenisse - In Spijkenisse Medisch Centrum is vrijdag de vernieuwde afdeling Kortverblijf en dagbehandeling geopend. Bestuurder Paul van der Velden van het ziekenhuis verrichtte de openingshandeling en burgemeester Foort van Oosten en wethouder Wouter Struijk waren daar op afstand bij via Zoom.

Vanwege corona zijn er naast de burgemeester en wethouder geen mensen voor de opening uitgenodigd. En omdat het aantal besmettingen de laatste dagen verder is toegenomen, werd besloten om de burgemeester en wethouder via videobellen de openingsceremonie op afstand te laten bijwonen. Paul van der Velden, bestuurder Spijkenisse Medisch Centrum: ‘We doen er alles aan om het ziekenhuis veilig te houden voor onze medewerkers, patiënten en bezoekers en de zorg te blijven leveren aan een ieder die dat nodig heeft. Daarom hebben we ervoor gekozen om er een virtuele opening van te maken. Zo kunnen de burgemeester en wethouder er toch bij zijn en laten we de buitenwereld weten dat de afdeling Kortverblijf en dagbehandeling is vernieuwd.’

Op de afdeling Kortverblijf en dagbehandeling kunnen jong en oud terecht voor electieve medisch specialistische basiszorg (diagnostiek, behandeling en planbare operatieve ingrepen). Van maandag tot en met vrijdag en 24 uur per dag.  En als het nodig is, worden patiënten voor korte duur opgenomen. 

Verbouw in fases
De verbouw van de afdeling moest in fases plaatsvinden. De werkzaamheden op de afdeling gingen immers gewoon door. Om dat succesvol te laten verlopen is er een projectplan gemaakt. Samen met Vph human performance is Spijkenisse Medisch Centrum erin geslaagd om het project naar ieders tevredenheid op te leveren. ‘We hebben nu een nieuwe afdeling met efficiënte en gebruiksvriendelijke apparatuur en inrichting. We zijn klaar voor de toekomst’, aldus hoofd van de afdeling, Elza Mol.

Een huiskamergevoel als je de gloednieuwe afdeling betreedt 
De afdeling doet allesbehalve koud en klinisch aan. Het heeft een fijne uitstraling door de warme kleuren. ‘We wilden een warme sfeer creëren. We hopen dat de vernieuwbouw niet alleen heeft geresulteerd in een gezonde, efficiënte en veilige werkomgeving voor onze medewerkers, maar ook voor een optimale omgeving voor onze patiënten’, vertelt Elza.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws