Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Weekendafsluiting Botlekbrug

Algemeen 114 keer gelezen

In verband met werkzaamheden voor de afbouw van de spoorverbinding is de Botlekbrug (A15) komend weekend afgesloten vanaf vrijdag 2 oktober 22.00 uur tot maandag 5 oktober 05.00 uur. 

De brug is afgesloten voor al het wegverkeer inclusief (brom)fietsers en voetgangers.

Let op: vanwege de voorbereidingen voor het afsluiten van de brug kunnen de opritten naar de brug mogelijk al eerder afgesloten zijn.

Omleidingen
De omleiding voor het doorgaande wegverkeer is via de Botlektunnel. 

Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Spijkenisserbrug en Hartelbrug. De extra reistijd voor (brom)fietsers bedraagt 15 tot 20 minuten. De omleiding wordt met gele borden aangegeven en op www.rws.nl/Botlekbrug staat een factsheet met de omleidingsroute.

Vervoer van gevaarlijke stoffen van de Maasvlakte naar Rotterdam (en omgekeerd) dat niet door de Botlektunnel mag, wordt omgeleid via de ‘Eilandroute’. 

Scheepvaart
De scheepvaart wordt geïnformeerd via de Berichten aan de Scheepvaart (BAS). Deze zijn te vinden op de website van het Havenbedrijf Rotterdam (https://pin.portofrotterdam.com/). Vanaf maandag 28 september 05.00 uur tot maandag 9 november 05.00 uur wordt het westelijke brugdeel voor de hoge scheepvaart beperkt bediend. Oostelijke doorvaart is beschikbaar Zie BAS147/2020

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws