De jeugd, vrijwilligers en de wethouder gingen net voor de bui aan de slag.
De jeugd, vrijwilligers en de wethouder gingen net voor de bui aan de slag. Foto: Foto-OK.nl

Van hondenpoepveldje naar een natuurlijke Vlinderkreek

Algemeen 175 keer gelezen

Spijkenisse- Het was vanmiddag een gezellig samenzijn aan de rand van de parkeerplaats van Dirk van den Broek in de wijk De Akkers.

Veel kinderen, een paar ouders, vrijwilligers onder leiding van Maria van der Wiel van de stichting Samen1 en wethouder Jan Willem Mijnans waren bijeen om te vieren, dat de vrijwilligers en buurtbewoners het beheer van de openbare buurttuin hebben overgenomen.

In 2016 is het project gestart in het kader van het Wijk Uitvoerings Plan, daarbij werd er voor een paar jaar een subsidie toegekend. De subsidiekraan is echter dichtgedraaid en de professionele begeleiding moet nu overgenomen worden door vrijwilligers. De wethouder: 'Het veld lag een poos braak, nadat de noodlokalen voor de basisscholen overbodig geworden waren. Het was een uitlaatplek voor honden. Ik was er vier jaar geleden tegen, dat het een extra parkeerruimte zou worden en dat ben ik nog steeds! Ik ga ervan uit, dat oude en jonge buurtbewoners samen dit prachtige project zullen voortzetten.' Hij noemde dan ook drie doelen om de Vlinderkreek in ere te houden: 'Allereerst is het een prachtige plek om elkaar te ontmoeten. Daarnaast is er letterlijk ruimte om creatief bezig te zijn en als laatste zou het mooi zijn als de nabijgelegen scholen er in de buitenlucht les gaan geven. Maar dan moet het wel goed bijgehouden worden!'

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws