Afbeelding

Feestelijke opening na werkzaamheden noordoever Oostvoornse Meer

Algemeen 333 keer gelezen

Oostvoorne - Afgelopen maandag werd de vernieuwde noordoever van het Oostvoornse Meer feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Henk de Graad van de gemeente Westvoorne en Robert van der Kooi, voorzitter van het Recreatieschap Voorne-Putten openden symbolisch het vernieuwde recreatiegebied bij de entree van Slag Stormvogel. Het afgelopen jaar zijn verschillende werkzaamheden uitgevoerd om de oever van het Oostvoornse Meer op te knappen.

Naast de nieuwe meerpalen bij de entree heeft het recreatiegebied veel nieuwe en verbeterde faciliteiten gekregen. Het strand, de parkeerplaatsen, de toiletvoorzieningen en de speeltoestellen zijn flink opgeknapt. Ook is er nieuwe bewegwijzering en is bij beide ondernemers een fietslaadpaal op zonne-energie neergezet.

De werkzaamheden aan de noordoever zijn onderdeel van de zogeheten Kwaliteitsimpuls Oostvoornse Meer. Hierin werkt de gemeente Westvoorne samen met het Recreatieschap Voorne-Putten, het Zuid-Hollands Landschap en de lokale ondernemers. Inmiddels zijn ook de werkzaamheden aan de zuidoever van het Oostvoornse Meer gestart. Zo is de trap richting het Groene Strand vervangen door een trap van duurzaam hardhout.

Naar verwachting wordt het hele project Kwaliteitsimpuls Oostvoornse Meer in het voorjaar van 2021 afgerond. De Kwaliteitsimpuls wordt financieel mogelijk gemaakt door het Havenbedrijf Rotterdam en de Provincie Zuid-Holland.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws