Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl
video

Meer dan 100 ploggers in Nissewaard met World Clean Up Day

Algemeen 174 keer gelezen

Nissewaard - Zaterdag 19 september was het World Cleanup Day. PloggingNu organiseerde op die dag de grootse zwerfvuil-opruimactie ooit voor Nissewaard. Maar liefst 15 teams van in totaal 100 man plogde mee. De buit was zo’n 80 volle vuilniszakken.


Aanstekelijke actie

Inwoners van Nissewaard konden zich opgeven en zelf een team formeren. De meeste teams kozen ervoor om in hun eigen wijk of buurt te ploggen. Zo raapten zij veel wijken in Spijkenisse schoon, maar werden ook de kernen niet vergeten. Er waren ook plogteams in het Beverbos bij Zuidland en in Abbenbroek actief. Alle teams maakten foto’s van hun zwerfvuilacties en deelden deze via een gezamenlijke app. Zo kon iedereen goed de stand bijhouden en de andere teams uitdagen om nog meer zwerfvuil op te sporen. Het werkte aanstekelijk. 'Tien zakken vol na 4,5 uur lopen met de kinderen',  liet plogteam-aanvoerder Susanne weten. 'Opbrengst in Bernisse is beperkt (gelukkig), maar nog altijd veel te veel', aldus de enthousiaste Matty, die bijna 8 kilometer aflegde met haar viervoeter Spargy.


Voldaan gevoel en schoon

Ook organisator PloggingNu had een team geformeerd. Zij spraken af om de Maasboulevard in Spijkenisse schoon te ploggen. Aangezien er die ochtend al een plogploeg was geweest, trok team PloggingNu de wijken en straten achter de boulevard in. De zwerfvuil-opruimactie gaf niet alleen gemeente Nissewaard een boost, ook veel zwerfvuilrapers hadden een voldaan gevoel en gaven aan een volgende editie weer mee te doen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws