Afbeelding

Watertappunten bij sportverenigingen

Algemeen 287 keer gelezen

Wethouder Hans van der Velde hoefde dit weekend niet naar de sportschool! In een ware estafette bezocht de wethouder op de fiets achtereenvolgens FC Vlotbrug, TC De Kooistee, HV Voorne en TV United Service. De laatste kilometers van de fietstocht konden helaas geen doorgang vinden vanwege de sluiting van het terrein van VV Nieuwenhoorn.

Aangekomen bij de sportvereniging werd een document ondertekend en vervolgens werd stilgestaan bij het watertappunt van de vereniging. Door middel van een watertappunt wordt het drinken van water gestimuleerd, iets dat past bij een gezonde leefstijl.

De wethouder vertelde de verenigingen dat hij blij is om met eigen ogen te kunnen zien dat de jeugd regelmatig een bidon vult bij het tappunt. “Het watertappunt is een onderdeel van een al zes jaar lopend project, waarin we een gezonde leefstijl promoten bij onze jeugd. Ik ben oprecht blij dat we in de meest recente cijfers van de GGD kunnen zien dat het drinken van frisdrank behoorlijk afneemt. Onze aanpak om de kinderen eigenlijk al vanaf de basisschool te ‘omringen’ met allerlei initiatieven voor een gezonde leefstijl lijkt succes te hebben, want ook het overgewicht neemt niet verder toe. Dit alles mede dankzij de inzet en medewerking van de sportverenigingen, Stichting Push en de Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden.”

Lees meer lokaal nieuws op www.groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws