Douwe Zijlstra snelt ploeggenoot Jesper Lakerveld te hulp in het duel beker Vierpolders-OBB.
Douwe Zijlstra snelt ploeggenoot Jesper Lakerveld te hulp in het duel beker Vierpolders-OBB. Foto: Wil van Balen.

Vierpolders verspeelt tot drie keer voorsprong tegen OFB

Sport 172 keer gelezen

Vierpolders - Vierpolders maakte afgelopen zaterdag aan de eigen Coosenhoek een valse start. Het bescheiden OFB versloeg de ploeg van trainer Hans de Heer in poule 34 van het bekertoernooi in district West II met 3-4.

‘Deze uitslag was voor mij inderdaad ook verrassend', aldus De Heer na afloop. ‘Maar niet onverdiend voor OFB. Die ploeg was gewoon veel en veel gretiger om te winnen dan wij. Ze wonnen bijna alle duels’

Oefenserie
Tot dusver had Vierpolders met gelijke spelen tegen NTVV (1-1) en Hellevoetsluis 2 (1-1), een zege op Rijsoord 2 (2-1) en een 3-1 nederlaag tegen tweedeklasser Hellevoetsluis, in de voorbereiding een heel behoorlijke oefenserie afgewerkt. Maar de realiteit van het bekertoernooi bleek rauw.

Fouten
Twee persoonlijke fouten in de achterhoede deden Vierpolders, dat via Vincent Bieling (1-0), Jesper Lakerveld (2-1) en Douwe Zijlstra (3-2) tegen OFB tot drie keer toe een voorsprong nam in het duel, de das om.
‘Ik heb veel gewisseld', aldus De Heer. ‘Ook toen de wedstrijd daar niet direct om vroeg. De bekerduels zijn een onderdeel van onze voorbereiding op de competitie en iedereen maakt nu eenmaal minuten in de voorbereiding. Maar de wissels kwamen de continuïteit in ons spel niet ten goede.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws