Afbeelding
Foto: pexels
ingezonden mededeling

Drie verschillende soorten bakvormen

Algemeen 166 keer gelezen

Als je een echte liefhebber bent van bakken dan zul je natuurlijk al wel weten dat er diverse soorten bakvormen zijn. Dat is uiteraard hartstikke logisch, want als je cupcakes wilt maken dan heb je daar een speciale vorm voor nodig. Ditzelfde geldt ook als je een cake wilt bakken of een taart. Hieronder worden dergelijke bakvormen verder uitgelegd, waarna je ze op Horeca Centrum Amsterdam kunt kopen. 

Cake
Als je een cake wilt bakken dan zul je een speciale bakvorm nodig hebben. Deze zijn over het algemeen altijd lang, maar niet echt breed. Zo zien cakes er natuurlijk ook uit. De meeste bakkers kiezen ervoor om een vorm voor het bakken van een cake van 25 centimeter lang aan te schaffen, wat eigenlijk gezien wordt als de perfecte maat. Het grote voordeel van zulke bakvormen is dat ze relatief goedkoop zijn. Meestal kun je voor een paar euro al een vorm voor een cake kopen. Vaak zijn ze gemaakt van metaal, maar dat is niet altijd het geval.

Taart
Naast een cake kun je er uiteraard ook voor kiezen om een taart te bakken. Normaalgesproken gebruik je hiervoor een andere bakvorm voor. Er zijn natuurlijk speciale vormen waarin je een taart kunt bakken. Overigens kun je er ook voor kiezen om een springvorm te kopen, wat weer net anders is. Daarnaast is het uiteraard tevens mogelijk om een siliconen exemplaar aan te schaffen. Het is zeker verstandig om een vorm voor een taart te kopen dat anti-aanbak is. Je kunt bij deze bakvormen natuurlijk veel verschillende formaten vinden.

Cupcakes
Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om cupcakes te bakken. Deze kleine, ronde cakejes zijn heerlijk en relatief eenvoudig te maken. Het is ook leuk om het met je kinderen te bakken. Nadat dit klaar is kunnen ze de cupcakes versieren met bijvoorbeeld marsepein en glazuur. Hiervoor heb je natuurlijk wel wat benodigdheden nodig, waaronder een speciale bakvorm waarin je de cupcakes kunt bakken. Deze exemplaren zijn meestal geproduceerd van siliconen en hebben vaak zes gaten waarin je het bakmengsel moet leggen zodat het de vorm van een cupcake krijgt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws