Het echtpaar met kinderen en aanhang hebben het prima naar hun zin.
Het echtpaar met kinderen en aanhang hebben het prima naar hun zin. Foto: Martin M. Marcus

Het begon allemaal in de Katjeskelder

Algemeen 516 keer gelezen

Spijkenisse - Mejuffrouw Smits uit Dordrecht ging met haar familie gezellig op vakantie naar Brabantse Oosterhout. Naast het huisje op de bekende camping De Katjeskelder vierde een familie uit Rotterdam ook vakantie en daar was ook een hele aardige jongeman.

Dus was het een mooie vakantie. Een poosje na die vakantie kreeg Corrie een brief uit Rotterdam. ‘Maar daar ken ik helemaal niemand!’, zei ze tegen haar ouders. Tot het een mooie brief van die aardige jongeman bleek te zijn. Op 25 augustus waren ze 60 jaar getrouwd. ‘Ons eerste echte afspraakje was al snel gemaakt en we ontmoetten elkaar onder de Zwijndrechtse brug,’ zeggen de heer en mevrouw Hulst nu breed glimlachend. ‘Van het één kwam het ander.’ Ze trouwden in 1960 en gingen in Rotterdam bij de ouders van de heer Hulst inwonen.

Spijkenisse-Noord
Hij kreeg werk bij de scheepswerf van Verolme en via de werf konden ze een woning in de Aagje Dekenstraat in Spijkenisse-Noord betrekken, daar woonden ze zeven jaar. Er kwam gezinsuitbreiding; een zoon en een dochter werden geboren, dus werd er verhuisd naar een ruimere woning in de Menno Ter Braakstraat.

Verolme
Nu woont het echtpaar alweer vijf jaar in de Heijermansflat ook in Spijkenisse-Noord. Mijnheer Hulst bouwde bij Verolme dagelijks mee aan de grote tankers en andere schepen die in het enorme droogdok gebouwd en onderhouden werden. Hij was vele jaren ijzerwerker en later tijdschrijver. Hij maakte natuurlijk de gloriejaren mee. Helaas kwam het verval van de werf en hij werd, zoals zo velen, ontslagen. Mevrouw Hulst werkte in een naaiatelier in Dordrecht maar na de geboorte van hun dochter stopte ze daarmee.

Vrijwilligers
Stilzitten kon mijnheer Hulst niet en hij was actief leider en trainer bij de jeugd van SC Botlek en trainde later ook de meisjes elftallen. Ook bij atletiekvereniging Spark was hij vrijwilliger. Nadat hij zelf een paar marathons in Rotterdam gelopen had, werd hij marathon trainer bij de atletiekclub. Ook zijn vrouw werd actief en was een bekend gezicht in de kantine van SC Botlek, waar ze 28 jaar als vrijwilligster werkte. Het echtpaar was en is ook actief in het Wijkcentrum Noord, mijnheer gaf er les in biljarten, klaverjassen en bridgen en mevrouw deed er allerlei bardiensten en geeft er ook al jaren Pergamano cursussen.

Nog actief
Mijnheer Hulst doet het tegenwoordig een stuk rustiger aan, maar mevrouw is nog altijd actief in het wijkcentrum. De 60-jarige huwelijksdag werd thuis gevierd en ook wethouder Martijn Hamerslag liet zich niet onbetuigd door een gezellig, telefonisch babbeltje te maken met het bruidspaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws