Afbeelding

Jeugd maakt nader kennis met voetbal

Algemeen 519 keer gelezen

Rockanje bestaat 800 jaar. Wat normaal een nog groter feest had moeten zijn, is door de corona toch iets anders is ingevuld. Door de organisatie van Rockanje 800 jaar, mede onder aanvoering van Sanne Elebaas, is dus naar alternatieven gezocht. 

Eén van die initiatieven was een voetbalactiviteit in het Durp voor de plaatselijke jeugd. Daarbij waren er voor de jeugd rocks te verdienen (deelnemer Mitchel kon zijn medaille 23 Juli ophalen en had reeds 10 rocks bij elkaar gespaard ). Een super initiatief! Mede tot stand gebracht met ondersteuning van de plaatselijke horeca en de voetbalclub.

Uiteraard greep vv Rockanje de kans om de jeugd nader kennis te laten maken met het voetbal. En dan zijn er bij deze voetbalclub altijd mensen die de handschoen oppakken en een leuke middagactiviteit organiseren. Onder de bezielende leiding van Jasper Vermeer (Coördinator Jeugdvoetbal VV Rockanje) en Peter Naaktgeboren (Wedstrijdsecretaris en leider Rockanje JO13-1G) en met hulp van Glenn Visker, Peter Naaktgeboren, Wouter van Marion en Anouk Boogert werd besloten twee voetbalmiddagen te organiseren. Met toestemming van het bestuur op het kunstgrasveld. De eerste middag was woensdag 22 juli. De tweede volgt woensdagmiddag 26 augustus 2020.

Woensdag 22 juli 2020 kwamen om 13.00 uur maar liefst 28 kinderen naar de voetbalvereniging om deel te nemen aan een leuke middag. Na de toch wel pittige warming up van Glenn Visser, het dribbelspel, de penalty afvalrace (waarbij keeper Tygo Elfrink en Jordy Naaktgeboren onder vuur werden genomen) en een grote partijvorm (28 kinderen tegelijk op het halve kunstvoetbalveld) sloten de kinderen om 14.15 uur het voetbalevenement moe, maar voldaan met een waterijsje af. Alle kinderen waren deze middag de winnaar, al moet gezegd worden dat Wit de slotpartij met 5-4 won.

Vv Rockanje hoopt dat het kinderen voor de voetbalsport weer enthousiast heeft gemaakt. Mochten de niet-leden interesse hebben om een keer nader met de vereniging kennis te maken, dan kan dit natuurlijk altijd , hiervoor wordt verwezen naar www.vvrockanje.nl/ledenadministratie. Ook kan er vanaf nu aangemeld worden voor de tweede middagactiviteit op woensdag 26 augustus. Dit kan via het emailadres: pacnaaktgeboren@kpnmail.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws